Konu: Yasemin
View Single Post
Eski 17-07-2009, 11:43   #449
se-rap
Ağaç Dostu
 
se-rap's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2008
Şehir: Kocaeli/Değirmendere
Mesajlar: 109
Mutlu Bey MErhaba..'Sabredeyim, sormayayım' diye düşünüyordum ama, aşağıdaki yazınızı görünce, dayanamadım. Zira öyle methetmişsiniz ki, o güzel kokuyu duymak için sabırsızlandım.

Yılbaşından önce sizden bir murraya yasemin almıştım. 'İstediğiniz formu verebilirsiniz' dediğiniz için, biraz budama yaptım ve bol güneş alan bir yere koydum. Havalar ısınana kadar çok az bir gelişme gözlemledim. Isı ile birlikte uzamaya, yaprakları çoğalmaya başladı. Ancak henüz çiçek açmadı. HEr akşam eve gittiğimde bakıyorum. Uçlarında minicik toplar görüyorum, tomurcuktur diye seviniyorum. Ama hepsi yaprak oluyor

Nerde eksik yapıyorum acaba? Ya da bu gelişim normal belki, önce yeşillenecek, sonra mı çiçeklenecek?


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mutlu Kutlu Mesajı Göster
Sn. maki01,

Galiba ful yaseminin çiçekleri sizin için yetersiz kaldı. Bu durumda size önereceğim yasemin türü murraya yasemin olacak.

En son murraya yasemini Sn. Celal Sungur'a göndermiştim, yasemin kendine geldiğinde Celal bey konu hakkında görüşlerini buradan paylaşır. Ben satıcı olduğumdan konu hakkında yorum yaptığımda, sanki illaki bu bitkiyi satmam gerekiyor gibi bir izlenim oluşabilir.

Murraya yasemin hakkında bazı müşterilerim, çiçekleri açık değilken bol güneş gören bir yerde besledikleri, bol çiçek açtığında ev içerisine alarak oda parfümü niyetine kullandığını belirttiler. Çok ağır ve sert bir yasemin kokusu yayıyor çevresine, daha tomurcuk patlamadan bile dışında kokladığınızda yasemin kokusunu alıyorsunuz.

se-rap Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön