View Single Post
Eski 09-10-2009, 23:06   #268
tasdelenmurat
Ağaç Dostu
 
tasdelenmurat's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-03-2007
Şehir: samsun
Mesajlar: 207


blue morning glory tohumu bende var. hirtsgarden sitesinden 2 yıl önce aldım. 27 tohum kaldı elimde. 4 tanede yeni çıkacak olan tohum keseleri var. şu an bütün çiçekler ölmüş durumda. son 4 tohum kesesini bekliyorum. ortalama 3 tohum oluyor içinde her kesenin, elma çekirdeğine benziyor tohumları. genleriyle oynanmış değil. arılar bir güzel döllerse tohum veriyorlar yalnız bilesiniz.

bana şöyle çeşit çeşit sabah sefası gönderecek olanın hazinesine bende blue morning glory ve bir kaç sürpriz tohum göndererek katkıda bulunabilirim.

bu çiçeklerin tohumunu isteme nedenim ise. öğretmenlik yaptığım lisenin bahçesine dikme isteğimdir. kendi kişisel çıkarlarım değildir.

bu başlık altında da bu tohumdan dağıttımı çok çok önceleri bildirmişliğim vardır.
http://agaclar.net/forum/showthread.php?t=4327&page=6

bu bitkiyle ilgili deneyimlerim
2-3 gün suda bekletin. Kan ısısı diye tabir edilen ılık-sıcak suyun içine atın. 2-3 gün bu suyu kapalı bir mekana koyun. Hemen köklenir. Saksı toprağına dikerseniz büyümesi dahada hızlı oluyor. 1 hafta içinde 2 yaprak olarak karşınızdadır. Martın ilk haftası dikersiniz haziran ayına yeteri kadar büyümüş ve çiçekli olarak yaza merhaba diyebilirsiniz.

Şu ana kadar baktığınız sabah sefalarının aksine yaprakları çiçeğe göre çok küçük kalmakta.
Her yaprağın dibinden bir adet çiçek vermektedir. Mevsimliktir. Kışa doğru odunsu bir gövdeye dönüşmekle birlikte yinede ölmektedir. Ben muglada yaşıyorum. Bu yüzden hala varlığını sürdürüyor. Bir öğretmen arkadaşı vermiştim. o hiç tohum alamadı. Arıların döllemesi gerekiyor anladığım kadarıyla (olaydan kişisel çıkarımımdır)

Şayet boyu 1 karış kadarken su vermeyi bırakırsanız anında çiçeğe yöneliyorki o durum bile çok muhteşem bir tablo yaratıyor. Şayet çok büyüyüp yayılmasını istemiyorsanız su vermeyi kesin.

Sarılıcı olmasına ragmen sarılmayı pek başaramıyor açıkcası, siz şekil vermesiniz sarılacağa yere, yani elle dolamazsınız kaderi yere doğru düşmek oluyor.


Düzenleyen tasdelenmurat : 09-10-2009 saat 23:07 Neden: ekleme
tasdelenmurat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön