View Single Post
Eski 12-01-2010, 20:28   #221
epsody
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: istanbul-Gelibolu
Mesajlar: 1,829
mumunal'a arkadaşıma sevgilerimle.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mumunal Mesajı Göster
Efendim öncelikle teşekkür ederim. Konu ile ilgili olarak elde edilen tecrübeleri burada paylaşmanın inanıyorum ki her düzeydeki okuyucuya bir katkısı olacaktır.

Topraktaki bir solucanın döngüdeki faydasını öğrendikten sonra doğaya olan saygım bir kat daha arttı.
Doğada insan ayağının basmadığı alanlarda, toprak solucanlarının toprak yüzeyine bıraktıkları gübreleri gördükten sonra beslemeye çalıştığım toprak solucanlarını da ait oldukları yere bırakmaya karar verdim.

Fotoğraflama imkanım olduğunda onları ve edindiğim tecrübeleri paylaşmak istiyorum.
Beni bu yaklaşımlarınızla çok mutlu ettiniz, kendi bahçenizdeki solucalarınıza dönerek zamanınızı bu yönde harcamanız en isabetli karar diyorum, ama işi daha ileri düzeyde bir solucan türü arıyorsanız at gübrelerinin altındaki solucanları aramanız tavsiye ederim bu solucan türleri daha sıcak ortamlarda da işlevlerini sürdürüyorlar.

Arkadaşlar sizlere bahçemizdeki solucanlarımıza kış şartlarında daha ileri düzeyde bakım yapmamız halinde onların bu zor şartları atlatmalarını sağlıyacaktır solucanlar genelde soğuk kanlı yaratıklar olmasına rağmen 20ila 25 derecelik ısı şartlarında yaşamlarını normal şekilde sürdürmektedirler.

Bu yüzden sizlere malç yaparak toprak ısısını ve nemenin korunmasıyla onları huzurlu bir yaşam sağlarız, birde bu yatak malzemeye onların hoşlandıkları gıdaları sunarsak onların beslenmeleriyle birlikte üremelerini sağlamış olacağız.

Bu gıdalar öğütülüş meyve kabuklarıyla karışık yulaf ezmesi veya mısır unundan yapılmış bulamaç olabilir, sebze kabukları olarak patates, havuç ve diğer sebzeler, meyve olarak elma,armut muz kabukları vs, olumsuzları da sayalımda bunlarda bilinsinki doğrudan kullanılmasın, soğan, sarımsak ve narenciye kabukları, tabii bunlarıda sunabiliriz ama biraz yapılarıda karışımlar ilave ederek, bu atıklar öğütülüp kepekle karışımla verilmesinde sakıncalar azalacaktır.

Bu başlıkta bana gerekli katılımlarıyla yazışmalarımın devamını sağlamada takdir öneri veya eleştirileriyle paylaşımlarda bulunan bütün arkadaşlarıma şükranlarımı iletirim.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön