View Single Post
Eski 05-02-2010, 15:38   #1176
malbman
Ağaç Dostu
 
malbman's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2008
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,600
Valla ne diyeyim sevgili Sarıcan, aştınız siz Hele de pembe anaca Red Robin aşısı beni tamamen bitirdi. Umarım başarılı olur ama bunun yanında bir Red Robin'i anaç yapıp üstüne da pembe aşılamayı deneyin. Zira pembe domates çok dayanıksız bir çeşit ve Red Robin anacında tutar da biraz mukavemet kazanırsa çığır açmış olursunuz.

Hyponicada sorun var demişsiniz. Bence sorun ec değerinizde. Fideleriniz daha küçük, bu nedenle 2-2,1-2,5 ec ağır gelir. Bitkiyi baskılarsınız ve gelişmesi çok yavaşlar. Bana soracak olursanız ec'yi 1,6-1,7 olacak şekilde verin.

Enzim saksısının normal saksılara göre fark yaratacağına eminim. Zira son derece güçlü bir içeriğe sahip. Ama yine de belli olmaz, zira sizin de bildiğiniz gibi bütün elementlerden milyonlarca ton içerir de, küçücük bir element eksik kalmıştır, bu da bitkinin gelişmini bozar. O nedenle enzimin içeriğini tam olarak bilmediğimiz için çok da fazla güvenmemek gerekir diye düşünüyorum.

Saksılarınız fotoğraflarda gördüğüm kadarıyla pek büyük değil. Bir de ikişer tane olduklarını düşünürsek, bir süre sonra o saksılar yetersiz kalacaktır. Domatesin saksısı ne kadar büyük olursa, o kadar güçlü ve sağlıklı ouyor.

Gelişmeleri hep birlikte izleyelim.

malbman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön