View Single Post
Eski 10-02-2010, 08:52   #1213
Orhan Özbilgiç
Ağaç Dostu
 
Orhan Özbilgiç's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-04-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,928
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı Mesajı Göster
Sayın Orjin, teşekkür ederim.
İnşallah sizin bahçenizde önemli bir hasar yoktur, siz abutilonu korumaya almıştınız, kocaman da olmuştu, benimkiler açıkta duruyorlardı, yaprakları üşümüş ama kendisi canlı gibiydi, bakalım baharda göreceğiz.

Bordo bulamacını ben bu ay çıkmadan yapmayı düşünüyorum, Birol bey geçen yazdan sıkıca tembihlemişti, Mart gelmeden bordo bulamacını uygulayın diye.
Adalet Hanım;
Abutilonun kuzey cephesi zaten kapalıydı. Ben batı ve doğu cephelerinide hasbelkader perdeledim. Üstünü örtmedim. 60 cm. kar birikmiş, silkeletmedim, yorgan olsun diye. Böylelikle gece ayazı daha az etkilemiştir sanırım. Sizin abutilonunuzun kurtuluşuda, üzerinde kardan bir yorganının varlığı olsa gerek. Bakalım, asıl sonucu nisana doğru bitki tomurcuklanırken anlayacağız. İnşaallah sorun yoktur.

Bordo bulamacı, sizinde bildiğiniz gibi en geç, bitkilerin tomurcukları patlamadan bir hafta kadar önce verilmeliymiş. Artık bu tarih herkesin bahçesinin bulunduğu yörenin iklim koşullarına göre değişir. Sizin bahçeniz ne kadar yaylada olsa da, yinede Karadeniz Sahili' ne göre biraz daha erken baharı yakalar. Karadeniz de, ilkbahar geç gelir. Örneğin güller mayıs sonunda açmaya başlar. Asıl haziranda coşarlar. Kış da öyle! Aralık sonbahar ayı gibidir. O nedenle ben, martın ikinci haftasına kadar atabilirim.
Sağlıcakla kalın.

Orhan Özbilgiç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön