View Single Post
Eski 06-04-2010, 17:09   #180
Kiraz
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Sn. Verdoque, her sene desteklerle cebelleşip dururum. İki sıra destekli dikimde aşağıdaki metodla rahat ettim ama adalarda sanırım bir sıra yapacağım.
Sebze bahçesi hazırlama

Bahsettiğiniz gibi adaların ucuna çubukları vidalamak ve buna tel germek gücü karşılamayabilir, adaların da boyu uzun, teller de esneme yapabilir. Bahsettiğinize benzer şekilde, elimdeki metal çubukları değerlendirmek istiyorum, boyları istediğim kadar uzun değil ama yeni malzeme almayacağım. Bunları köşelerde ve ortada toprağa saplayıp, aynı zamanda ahşaba bağlayacağım. Aralara daha ince çubukları yere paralel koyacağım, direkler yeteri kadar sık olursa uygun bir tel de olabilir diye düşünüyorum. Yine de ana direklerin öne-arkaya yatmaması gerekiyor, Sn. Meyvelitepe'nin çapraz koyduğu ek ayaklar bunun için güzel çözüm. Aslında büyük bitki yetiştirmede Sn. Meyvelitepe çok deneyimli, daha önceki yazılarında bununla ilgili açıklamalar da görmüştüm.

Sıralar konusunda ise önce kağıda döküp, buradan sizlere danışmayı düşünüyorum. Kadife için geç kalmadınız, ben de henüz ekmedim, fazla fazla ekip fazlasını başka yerlere dikebilirsiniz. Aslında hiç viyollerle uğraşmadan, bahçenin bir köşesinde çimlendirmeye başlayabilirsiniz, havalar ısındı.

Bu sene sebze bahçelerini, sanal da olsa imece usulu ile yapacağız.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön