View Single Post
Eski 15-04-2010, 08:38   #3393
Güler
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Çim alanı da sürüldü.
Eğer toprak havalandıysa bugün kobra çekilecek. Kobra dedikleri alet toprağa 50 cm kadar işliyor, yukarı çıkarken de toprak tezeklerini ufalıyor.
Kobra çekildikten sonra toprağa gübre (yanık keçi günresi-keçiler daima dal filizleri yediği için gübrelerinde yabani ot yok denecek kadar az olurmuş) atılacak ve sonra çapa makinesi ile karıştırılacak. Bu arada her ihtimale karşı toprağa insektif ilaç atmayı da düşünüyorum, bakarsın gübrede danaburnu larvaları vardır.

İşte bundan sonra benim işlerim başlıyor.

Daha sonra tırmıklanacak ve bu aşamada toprak yüzeyine biofarm atacağım. Ve tohum atma safhası başlayacak.
Önce alanı metre karelere böleceğim ki tohum miktarını müsavi atayım, tohumu ya elle atacağım ya da tohum atma makinesi ile. Tohumları mutlaka karınca ilacına karıştıracağım.
Tohum atma işi bitince sıra gelecek kapak toprağı atımına. Kapak toprağı için de 15 metre küp toprak ve gübre karışımına ihtiyacım var. Şimdi o karışımı hazırlatıyorum.
Kapak toprağını da atınca silindir çekilecek ki tohum ile kapak toprağı sıkışsın.

İşte bu aşamada sayın Mine Hanıma soracağım var. Üç kutu MaxiCrop aldım, 400 grlık her biri. Bu granürü ıslatıp, motorlu sırt pompası ile atacağım da, tohum kapağının üzerine mi atılacak yoksa tohum atmadan evvelki aşamada mı olacak?
Daha sonra başlayacak sulama işlemi.

Arkadaşlar ne olur bana dua edin de yağmur yağmadan şu işleri bir bitireyim, yoksa ben de bittim valla.


Name:  P4140466 (600 x 450).jpg
Views: 1336
Size:  45.5 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön