View Single Post
Eski 15-04-2010, 18:05   #3407
Orhan Özbilgiç
Ağaç Dostu
 
Orhan Özbilgiç's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-04-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,928
Güler Hanım;
Bayağı bir hummalı çalışma başlamış ve devam ediyor. Öncelikle kolay gelsin. Gerçi ''keyifli!'' diyeceksiniz ama işiniz zor.
Arka ve yan bahçeler, henüz bitkileriniz tam yapraklanmadığı için net bir biçimde görülüyorlar. Oralarıda oldukça geniş ve iç açıcı imişler.
Duman ağacınız benimde çok beğendiğim ancak bahçe olarak kullandığım alanı daha da daraltmamak adına, almaktan vazgeçtiğim bir çalı türü. Varlığı her bahçede, hemen dikkati çeken bir görsel güzellik örneği.
Yan bahçenizde, salıncak kaidesinin yanında, top formlu güzel bir ağaç dikkati çekiyor. Uzaktan çok hoş görünüyor. O ağacın ne ağacı olduğunu merak ettim?
Ayrıca, yine yan bahçede çiçek tarhı olduğunu sandığım, oval şekilleri çevreleyen sınır bitkileri nedir? Yaprakları taze olduğu için ne olduklarını kestiremedim. Şimşir gibi duruyorlar. Bu yaz için, bende bir iki tane çiçek tarhı oluşturdum da, kenarları için birşeyler düşünüyorum. Ancak şimşir ise, benim için ekonomik olmaz. Sizin geçen yıllarda denediğiniz, lavanta veya lavantin olması daha uygun olur.
Yığındaki elenmiş gübrenin görüntüsü, sanırım her çiftçiyi baştan çıkarır. Ne diyelim? Çimlerinize afiyet olsun.
Özetle; bahçeniz, her köşesiyle yine bir festivale hazırlanıyor. Bizlerde bu festivalde görüp benimsediğimiz güzellikleri, yapabildiğimiz kadarıyla, sonraki yıllarda kendi bahçelerimizde yaratmaya çalışacağız.
Aklınız ve elleriniz dert görmesin. Tekrar kolay gelsin!

Orhan Özbilgiç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön