View Single Post
Eski 21-04-2010, 04:25   #913
Arnavut
Ağaç Dostu
 
Arnavut's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-12-2009
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 209
Angry

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Gezegen Mesajı Göster
selamlar bu gün sabah kümesi açmaya gittiğimiz de 2 haftadır yatan gurk tavugumuzun cesediyle karşılaştık çok üzüldüm ama sebebini bulamadım 11 yumurta vardı pazartesi cıkması gerekiyordu civcivlerin yumurtaları soğumuştu kırdım 1 tanesi hariç hepsi doluydu
Sayın Gezegen;

Gurk tavuğunuz için gerçekten üzüldüm, Tavuk bir tarafa yumurtanın içinde oluşup ölmüş civcivleriniz için bir kat daha fazla üzüldüm.
Sayın WolfMan'ında belirttiği gibi tavuğunuz büyük olasılıkla bit nedeni ile ölmüştür.Yumurtalara dikkatlice baktıysanız üzerinde çok sayıda siyah noktalar olduğunu gözlemlemişsinizdir zaten.Gurk tavuklarda çok görülen bir problem ve önlem almak gerekmekte.Malumunuzdur ki gurk olan hayvanın vücut ısısı aşırı derecede yükseliyor, Bitin barınma ve üremesi için sıcak dolayısı ile gurk tavukların vücudu, follukları bulunmaz mekanlar haline geliyor.
Veterinerlerde ve veteriner ilaçları satan eczanelerde bit için çok geniş ürün yelpazesi mevcut, Danışıldığı takdirde yönlendireceklerdir.Bu şekilde önlem alarak bit olayına çözüm bulunabilir.Sadece gurk tavuk değil diğer kanatlılarınız ve kümeslerinizide bit sorununa karşı periyodik olarak ilaçlamak faydalı olacaktır.
Benim siz kanatlı sever arkadaşlara nacizane önerim, Gurk olan hayvanlarınız için mevcut kümesinizden ve diğer kanatlılarınızdan bağımsız mümkünse önü kafes teli ile kapatılmış (Havalandırma ve ışık açısından) çıkım sandıkları yapmanız veya edinmeniz. 1mt. x 1mt. x 1mt. şeklinde dediğim gibi her tarafı kapalı önü kafes telli küp biçiminde bir sandık kuluçka için çok faydalı olacaktır.
Hayvanlarınızı diğer kanatlılarınızla aynı ortamda, temizliği yeterli olmayan ya da aşırı karanlık olan ortamlarda kuluçkaya yatırmamanızı öneririm.

Saygılar.

Arnavut Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön