View Single Post
Eski 01-07-2010, 09:48   #801
tturt
Ağaç Dostu
 
tturt's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-04-2008
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 4,506
Sayın Yılmaz Yalçın,

Sizi bahçemizde görmek bizi mutlu ediyor.

Sellukaları sağolsun Sayın Memet İzmir'e gittiğimde bizzat bulunduğum yere gelerek hediye etmişti. Sellukanın çok gelişmiş olanını bana köküyle getirmişti. Dondan etkilenmiş fakat yeniden sürgün vermeye başlamıştı toprağa aldım çok hızlı gelişti. Bir çok kol attı ve dalları oldukça kalın. Bir grupta yine Sayın Memet'in verdiği tohumdan çimlenenler vardı onlarda gelişiyor. Birde gene Sayın Memet'in geçen sene Eylül ayında gönderdiği saksıda kışı geçiren bir selluka vardı onuda toprağa aldım. Kış geldiğinde sellukalar için ne yapacağıma henüz karar veremedim. Bu konuda Sayın Memet'e danışacağım.

Çiçeklerin gelişmesi için malum sevgi çok önemli ama sadece sevgi yetmiyor vitaminlerlede desteklememiz gerekiyor.

Grand duke saksıda onu toprağa koymaya kıyamıyorum geçen sene kışı işyerimde geçirdi. Saksıda olduğu için bir de özellikle bu sene çok serin ve yağışlı geçtiği için fazla gelişemiyor.

Natal eriğini Sayın Mutlu Kutlu'dan almıştım dondan etkilenebileceği konusunda beni uyarmıştı ben yinede denemek istedim. Sapanca bu sene bir gece -13'ü alçak kesimlerde görmüş bizim orası bir miktar daha da yüksekte sanırım 1-2 derece fark ediyordur. Buna rağmen hayatta kalmayı başardı.

tturt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön