View Single Post
Eski 25-07-2010, 10:54   #885
fizban
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-07-2008
Şehir: İstanbul/Acıbadem
Mesajlar: 178
Potassium ve fosfor ağırlıklarını arttırarak devam ediyorum. İz element vermeye de başladım. Ama verildiğinin tam olarak bitki tarafından alındığını henüz net olarak anlayacak seviyede bilgim yok.Elimde ph ölçer nem ölçer var. Ama göstergeleri yanlışmış. Bunu da geçen hafta öğrendim.Sanırım daha kalitelisi lazım.

Yaprak fıslamasına calcium olarak devam ediyorum. 1 kere de iz element verdim. Yapraktan beslemenin önemi ortaya çıktı. Şimdi onun üzerine araştırıp bilgi ediniyorum.Şelatlı çinko ve bakır ı tavsiye ediyorlar. henüz bu ürünleri alamadım.Potassium nitrate ın yaprak beslenmesinde çiçek teşvik ettiğini okudum bir üniversite araştırma raporunda. Denedim ve haftada 1 devam ediyorum.(1 litreye 10 gr gibi)

Çiçeklenmede artış görülüyor. Hatta dallar arasından bir değil birkaç çiçek sapı da oluştu.

Ama bu yeterli değil elbette. Çiçeklerin hepsi açmalı ,dökülmemeli ,bitki güç kaybetmemeli.

Bu arada toprak ısısı çok yükseliyor. Hiç hoş değil. Çiçeklenmeye engel diye araştırmalar okuyorum. Saksıda olmanın verdiği dezavantajlardan biri daha..

Kök gelişimine katkısı olan birkaç madde var. Çiçeklenme bittikten sonra kök gelişimi için gerekli elementleri vermeye başlıyacağım. O maddeleri elde etmeye başlıyacağım yakında..Oldukça yararlı olduğunu okuduğum birkaç üniversite araştırması beni bu yola doğru itiyor..

Şimdilik görüntü bu şekilde.. Çok iyi değil ama kayda değer gelişme var.. Yani bana devam etmek düşüyor
Name:  DSCN0506.jpg
Views: 1119
Size:  47.3 KB

Name:  DSCN0510.jpg
Views: 1068
Size:  43.2 KB

fizban Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön