View Single Post
Eski 26-08-2010, 16:40   #550
gtatas
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-07-2008
Şehir: İzmir&Menderes
Mesajlar: 786
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sessim Mesajı Göster
arkadaşlar bugün bir akrabamıza muhabbet kuşu almaya gittik.kuşçuda çok fazla kuş kalmamıştı hepsinin yaşı büyüktü bizde yavru almak istiyorduk daha sonra yaklaşık 1-2 haftalık bir kuş getirdi kuş dışardaki kafeste değildi annesinin yanından getirdi yumurtadan çıkalı yaklaşık1-2 hafta olmuş.eve getirip kafese koyduk çok ürkek kafesin içinde bir o yana bir bu yana uçuyor zamanla alışır mı?ve de sanırım daha yem yemesini bilmiyor o yüzden mama yapmalı mıyız?
Sayın sessim, bir üretici olarak sayın cellin'in verdiği bilgileri doğruluyorum.Fakat şu artıları da belirteyim.Bir kuş için kum çok önemlidir.Taşlığı olan kuşlar tavuklar yedikleri yemleri iyi hazmetmek için taşlıkta öğütürler ve mideye gönderirler.Kum yeme karıştırılmaz ayrı bir yemlikte verilir.

Mama da önemlidir.Doğduğu yerde yani biz üreticilerde mama veririz çok besleyicidir.Anne baba mamayı yer ve gider yavruya kusar, onu besler.

Suluk ilk zamanlar kafesin tabanında olabilir ama tüneğe çıktığı zaman hangi tüneği seviyorsa o tarafa asılmalıdır.Ve yeri zırt pırt değiştirilmemelidir.İnşallah konuşur ve sizleri mutlu eder.

gtatas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön