View Single Post
Eski 14-10-2010, 22:09   #2127
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,965
Saksıda ve iki metre boy yapmış olması önemli bir faktör. Göji çok derin kök yapan, kök gücüne göre de toprak üstü aksamını geliştiren bir bitki. Çok çiçek açmış olması bile bitkinin iyi durumda olduğunu gösteriyor. Fakat meyveye yatması için toprağa dikmeniz, toprağın çık sıkı olmayan ama derin köke elverişli olması, toprakda özellikle potasyumun zengin olması gerekir.

Tabii, bir de budamaya dikkat etmeli. 2 metre boy, ancak kalınlaşmış bir gövde varsa makul olabilir. Tavsiyem, bitkiyi hemen kalıcı yerine dikin. Toprak derinliği olan, yazın günde en az 6-7 saat tam güneş alan ve havadar bir yer olsun.

Şubat sonu gibi derin budama yapın. Tek gövde kalsın. Bu gövdeden sadece bir kaç ana dal bırakın, onları da birer karış kalacak şekilde budayın. Gövdenin yüksekliğini yerden bir metre kadar bırakın, üstünü kesin. Tahmin ettiğim gibi olursa Nisandan itibaren bir sürü yeni dal verecek, bu dallarda Mayıs ortalarından itibaren çiçeklenme başlayacak, Hazirandan itibaren de her çiçek meyveye dönecektir.

Ekim ayının ortasındayız. Haziran başından başından itibaren 4,5 ay geçti. Anlattığım gibi dikilmiş ve bakılmış gojiler hala meyve veriyorlar ve hiç kesintiye uğramadı. Bir buçuk yaşına gelen bu fidanların gövde kalınlıkları iki parmak gibi oldu.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön