View Single Post
Eski 05-12-2010, 20:40   #1157
Orhan Özbilgiç
Ağaç Dostu
 
Orhan Özbilgiç's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-04-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,928
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Uzaylı Mesajı Göster
Haluju hiç duymamıştım. Ben kendimi çok şey biliyorum zannediyordum. Senelerce yok osmanlı yok Dünya mutfakları hem araştırdım, hem de uygulamaya çabaladım. Bu mantı çeşitleri ve baklava türü saray burmayı bile başarı ile yaptım. İki senedir de yine yöresel mutfaklara merak sardım. İl il nerede ne meşhur. Ama haluju gerçekten hiç duymadım. Benzer hamur işlerini bilirim ama adı değişik olduğuna göre tadı da değişiktir. Afiyet olsun ve Yapanların ellerine sağlık.

Tarifini bulup uygulamazsam çatlarım!.. Bu hangi yörenin hamurişi ?
Bu arada da Ağaç olağanüstü!..


Sayın Uzaylı;
Haluj, birçok mutfakta, farklı isimlerle bilinen bir börek türünün Çerkes Mutfağındaki adıdır. Benim bildiğim diğer isimler: Tatar Böreği, Puf Böreği ve Serpme Börek. Yapılışı, kullanılan malzeme ve verilen şekil, üç aşağı, beş yukarı aynıdır. Denilebilir.
Ağaç konusunda size katılıyorum. Sarkık dallı türünün en yaşlı ve ihtişamlısı olduğunu düşünüyorum. Ağacın, farklı açılardan çekilmiş fotoğraflarını, konu başlığına ve galeriyede yükledim.
Sağlık ve mutluluklar.

Orhan Özbilgiç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön