View Single Post
Eski 15-01-2011, 01:36   #20
Lilium
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Alıntı:
Sınıfımızda 4. sınıfa gelip hamsiyi gösterip bu ne dediğinizde tanımayan kişiler bilirim.
Bunları 4.cü sınıfa kadar getirenler kimler?
Alıntı:
hamsiyi tanımayan adama Mühendis diploması veren Profesörün cahilliğine ne demeli.
Suç sadece Profesörün mü diyorsunuz?

Hayır değil, suç eğitim politikalarımızı dış güçlerin isteği doğrultusunda değiştiren siyasi iradedir.
Siz maden mühendisini alır eğitim öğretim öğretmeni yaparsanız, okullardaki eğitimi bitirir, özel dersaneler paralı eğitim yaparsanız, "parayı veren düdüğü çalar misali" hamsiyi gösterip bu ne dediğinizde tanımayan kişiler diplomayı alır, hatta Profesör bile olur.
Böyle bir eğitimden ne bekliyoruz ki, neden toplumca tepki göstermiyoruz ki, de yine çocuklarımızı özel dersanalere gönderiyoruz.

Eğitim bir ülkenin ortak demokratik bir hakkı değilmidir.

Herkese eşit eğitim olmazsa.

Benim ki okusun diplomasını alsın bir işe yerleşsin, diğeri ne yaparsa yapsın dersek, diğeri kim ki, o sen değilmisin o bu millettin evladı değilmidir. Neden o parası, ya da güçü olmayanın da haklarını savunmuyoruz.

Bu bananecilik değilde nedir?

Eğitimse eğitim, eğitim bir ulusun ortak sorunudur, eğitimin paralısı parasızı olmaz, fakir bir ailenin iyi eğitim almış iyi yetiştirilmiş bir çocuğu zengin bir ailenin çocuğunun beyninden ne farklılık vardır. Hiç bir farkı yoktur. Allah onu beynini farklı diğerininkini farklı mı yaratıyor.

Bunu yaratan bu sistemdir bu politikalardır bizler de bu sisteme hiçbir tepki göstermeyen duyarsız bir toplumuz işte. Ne zaman yılan bize sokarsa o zaman bağırırız.
Yılan parası olmayanları bitiriyor parası olanlara da sıra gelecek, çaresiz kaldığı zaman da arkasında kimsenin olmadığını fark ettiğinde her şey bitmiş olacak.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön