View Single Post
Eski 08-03-2011, 00:20   #8091
Sinarit
Ağaç Dostu
 
Sinarit's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-04-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 199
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cellin Mesajı Göster
Sayın Sinarit menekşeniz oldukça sağlıklı pırıl pırıl görünüyor. Herhangi bir zararlı belirtisi yok. Sanırım sorun toprakta. Sinek toprağa yumurta bıraktığında onlar açılıp tarif ettiğiniz beyaz kurtlar oluyor. Bu toprağa başka bitkilerde diktiyseniz onlarıda kontrol edin. Aynı durum benim diktiğim yapraklarda oldu. Yaprakları topraktan çıkardım. Dikkatlice yıkadım ve tekrar steril bir toprağa diktim. Sorundan kurtuldum. İlaçda kullanıp bu sorundan kurtulabilirsiniz. Ancak ilacın dozunu ayarlayamazsanız menekşenizi yakabilirsiniz. Çünkü ilaçlar 1 ton suya ayarlıdır. Tercih sizin.
Birde burdan öğrendiğim kadarıyla şunları eklemek istiyorum. Menekşeniz çok büyük saksıda dikilmiş. Böyle olduğunda daha geç çiçek açar. Saksıda iki kök var onları ayırıp ayrı saksılara dikerseniz daha güzel gelişir.
İki kök nasıl olduğunu bende anlamadım,tek yaprak dikmiştim oysaki
Herhalde kök ayırma işine girecek ve yeni bir saksıya alıcak kadar tecrübeli değilim,şu su bazlı ilaçlarla ve az su koyarak işi haletmeye çalışıcam,gerçi hata bende oldu toprağı azalınca bahçedeki saksıdan toprak alıp üstüne ekledim ondan sonra kurtçuklar çıkmaya başladı Büyük saksı olayına gelince dediğim gibi herhalde şimdilik bitkiyi saksıdan çıkaramam artık çiçeği geç açarsa idare ediceğiz ,bilinçsizlik işte bende saksı ne kadar büyük olursa okadar iyi olur diye gittim en büyük saksıya ektimyaprağı,cevabınız ve ilginiz için teşekkür ederim.

Sinarit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön