View Single Post
Eski 19-03-2011, 22:02   #2267
h.ışık
Ağaç Dostu
 
h.ışık's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-06-2010
Şehir: Ankara
Mesajlar: 413
Goji berry

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi h.ışık Mesajı Göster
Aktardan aldıktan sonra 10 ya da 11 Kasım 2010 tarihinde 2 meyve içerisindeki tüm tohumları diktim. iki ayrı meyvenin tohumlarını aynı kabın iki kenarına diktim. bir tarafındakiler %80 çimlenme olurken diğer taraftakilerden sadece 3-5 tane çimlenme oldu. ve büyüyorlar. Çok ince yapıdalar yapraklarını taşıyamıyor. güneş yüzünü gösterirse biraz daha pişkinleşirler diye düşünüyorum. Bakalım güneşli günlere kadar neler yaşayacağız. İnşallah yakında resim çekip yükleyebilirim.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi h.ışık Mesajı Göster
Son mesajımdan bu zamana kadar konuyla ilgilenen olmamış herhalde.
Sonunda fotoğrafladım ve sizinle paylaşıyorum.

Burada birçok fide diyemediğim yeşillikler var ve güneş görmediği için gövdeleri çok cılız ve yapraklarını taşıyamıyor. Güneş görüp gövdeleri geliştiğinde fidelemeye çalışacağım bakalım yüzümün akıyla başarabilecekmiyim.


Merhaba ,
Yukarıda da özetlediğim şekilde büyütmeye çalıştığım gojilerin bugün itibariyle durumları hakkında bilgi vermek istiyorum.
1. Zaten az çıkan tafaftaki gojilerin sayısı dahada azaldı.
2. Gojiler biraz daha iyiler gibi geliyor bana.

Ancak bir noktaya biraz takıldım. Boyları halen çok kısa ve büyümüyorlar. kış aylarında bu zamana kadar gelişmesi de başarı belki ama bazı arkadaşların gojilerine hiç benzemiyor. Bendeki gojilerin tüm yaprakları aynı noktadan çıkıyor, diğer gojiler ise ağaç gibi uzun bir dal üzerinde sıra sıra yapraklar çıkararak büyüyor. Türü farklı olabilir mi?
İşte son resimler.

Eklenen Resimler
  
h.ışık Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön