Konu: karanfil
View Single Post
Eski 10-04-2011, 17:21   #483
loveflower
Ağaç Dostu
 
loveflower's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-03-2011
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 699
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maki01 Mesajı Göster
Sevgili loveflower, yardımcı olmayı çok isterim ancak ben de çok başarılı olamadım . Öğrendiğim bilgilere göre fideler oldukca sağlıklı , saplar biraz uzun. Daha fazla güneşe ihtiyaçları var gibi

Tohumları viyolün gözlerine tek tek dikmiştim, şaşırtma yaparken kökler zedelenmedi. Sizinkiler aynı saksıda. Şaşırtma sırasında umarım köklerini zedelemezsiniz.

Çelikten köklendirmede benim hazırladığım çeliklerde başarılı olamadım. Sevgili acemifüsün'un hediye ettiği çelikler ise başarılı bir şekilde köklendi ve gelişti.


Füsün'cum gövdeleri hala çok ince. Köklerini zedelemekten kokrtuğum için büyük saksıya alamadım. Ne dersin, yetiştirme saksısından transfer zamanı geldi mi?
Sevgili maki01,pencere önünde duruyorlar güneş ışığı hemn saksının yanına düşüyor ama fidelere direkt gelmiyor.Ölürler diye korkuyorum o kadar narinlerki.
Haklısınız ben de tek tek eksem daha iyi olurdu.Çeliklerimde ise sevgili acemifüsünun tavsiyelerinden faydalanacağım.Çelikleriniz çok güzel gelişmiş gerçekten,maşallah.Sanırım Füsun hanımın kokulu pembe karanfili onlar.Ne güzel,sizin özenle sabırla yetiştirmeye çabaladığınız karanfile benziyordu yanılmıyorsam.Karanfil kokulu günler diliyorumTeşekkür ederim

loveflower Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön