View Single Post
Eski 28-06-2011, 21:59   #540
Mutlu Kutlu
Ağaç Dostu.
 
Giriş Tarihi: 29-08-2008
Şehir: Antalya
Mesajlar: 3,436
Deneme yanılmayla öğreniyoruz çoğu şeyi.

Dahlia'lar dahil birçok çiçek fazla suyu sevmez, hele hele saksı altlarından hava alamazlarsa bunalır küserler. Bazan çok güzelleşsin diye bize göre iyi bitkilere göre kötü uygulamalar yaparız.

Kısaca dahlialar güneşi çok severler, toprak yüzeyi kurudukça sulama yapılmalı. Sizin dahlialar bence fazla sulamaktan kökleri zarar görüyor, yeniden canlanmaya çalışıyor ama fazla sudan dolayı sarı yapraklar çıkarıyor.

Aşağıda resimlerini gördüğünüz dahlialar tam güneş altında, çoğu zaman aşırı susuzluk çekerek stres altında büyüyorlar. Seradaki bitkileri taşımaktan fırsat buldukça sulama yapıyoruz. Biraz kaderlerine terk ettik gibi, ama onlar inatla yeşil ve çiçekli kalmaya çalışıyorlar.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Gülbeşeker Mesajı Göster
dalhia çiçeğim üç çiçek açtıktan sonra hastalandı önce güneşten etkilendi sandım yaprakları sarardı teker teker sararan yapraklarını kopardım sanunda hiç yaprağı kalmadı şimdi yeni yaprak çikartıyor ama yapraklar yine sarı benekli çikıyor yapraklarıda şekilsiz üzerinde hala yeni tomurcuklarda var neyle ilaçlasam acaba

Eklenen Resimler
     
Mutlu Kutlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön