View Single Post
Eski 18-07-2011, 10:49   #1628
Terra
Ağaç Dostu
 
Terra's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2010
Şehir: Ankara
Mesajlar: 156
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lir Mesajı Göster
Sevgili Terra,
Clematis armandii apple kök ve gövdesinin alt 1/3 ü gölgede. Diğer clematisler kadar suyu çok sevmiyor. Kontrol ederek suluyorum. Zengin ve süzek toprakta. İlk toprağa girdikten sonra 1 ay kadar kısa sürede yaklaşık yarım metre büyüdü. Belki daha fazla. Sonra durdu, çiçeklendi. Çiçekleri çabuk geçti. Ama kokusu güzeldi. Bir süre uyuduktan sonra son 1 aydır yine hızlı büyümeye geçti. Yeni ve iyi toprağa ekili olduğu için vitamin takviyesi yapmadım. Rüzgarı ve direk güneşi sevmiyor. Mutlaka destek istiyor. Kendiliğinden sarılmaya meyilli değil.
Umarım faydalı olur.
Sevgiler.
Sevgili Lir, seçtiğim dikim bölgesi bu özelikleri taşıyor görünüyor. Tek sıkıntı otomatik sulama olan bir bölge burası, ama yine de bahçenin en kurak bölümü.
Bir sorum daha olacak size. Bazı Clematis'leri saksından çıkardıktan sonra daha derin bir çukura dikilmesi tavsiye ediliyor, ama Armandii için mevcut derinliği neyse o derinlikte ekin diye bir açıklama gördüm. Bu açıklama, sık rastladığım "bitki sağlıksızsa daha derine ekin" açıklamaları ile çelişiyor. Siz nasıl ekmiştiniz?
Bu arada size göndermiş olduğum e-posta mesajımı aldınız mı acaba?
Saygılar,

Terra Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön