View Single Post
Eski 12-08-2011, 20:44   #553
neşride
Ağaç Dostu
 
neşride's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2009
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 288
Sevgili Günüm, bu gün sayfalarını baştan sona gezdim. Gezerken nasıl bir hazine varmış burada diye geçirdim içimden. Ne kadar nadir türlerden varmış elinizde. Hatta notlar almıştım sormak için. Sayfanın sonlarına doğru, içim cız etti. Çoğunu kaybettiğinizi yazmışsınız.

Herkesin dediği gibi en önemli olan sağlık. Sağlıklı olduktan sonra her şey mümkün. Hayat bu. Kaç defa sil baştan yapılır. Yeniden heyecanlar yaşanır.

Sayfalarınızı gezeken, merak ettiğim bir kaç şey oldu. Mesela, Hedychium longicornutum. Tohumdan mı yetiştiriyordunuz. Yoksa canlı bitki olarak mı almıştınız?
Ben de Hedychium Coronarium tohumu aldım e-bay'dan. Bir iki tanesini ektim. Ama yetişmesiyle ilgili çok fazla bir bilgim yok. Zencefilgillerdenmiş. Kokusu da çok yoğunmuş. Beyaz kelebeğe benzeyen çiçeleri var.

Bir de Medinilla magnifica. Geçen gün çiçekçide gördüm ilk defa. Çok yüksek bir fiyat söyledi. Alamadım. Ama, yolumu değiştirip önünden geçiyorum görmek için onu bazen. Sizinkinin çok güzel çiçekleri vardı. Tohum yaptılar mı hiç? Galiba tohumdan da yetişiyormuş.

Bu arada, Şili Yasemini (Cestrum Parqui) tohumlarım geldi. Dün üçünü ekmiştim. İki tanesini de söz vermiştim. Ama, sanırım tohumlar 7 taneymiş. Hala 2 tane tohumum var.

Bir de az önce bahsettiğim Hedychium Coronarium tohumum var. (Ondan 6 tane geldi.) İsterseniz, Hibiscus Coccineus Alba (Beyaz, çok iri çiçekli Japon gülü- Texas yıldızı yazıyor üzerinde ama)ve Cestrum Parqui ile Hedychium'dan ikişer adet tohum gönderbilirim size.

Sevgilerimle...

neşride Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön