View Single Post
Eski 15-08-2011, 19:05   #95
banyan
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 08-08-2011
Şehir: Muğla
Mesajlar: 3
aşı macunu sürülmüş noktalarda reçine salgılanması

Merhaba,

Bahçemde 7 yaşında bir erik ağacı var. Üç gün önce gövdenin üst kısımlarında 5-6 yerde reçinelenme gördüm ve bir süre araştırma yaptıktan sonra reçineli yerleri bıçak ile temizleyip (mümkün olduğunca derinleşerek.. ancak bazı noktalarda ağaca zarar vermemkten korktuğum için yüzeysel olarak bıraktım), o bölgeleri çakmak ateşi ile yaktıktan sonra aşı macunu sürerek kapattım.

Bugün baktığımda bazı noktalarda reçinenin aşı macunundan yüzeye çıkmış olduğunu gördüm. Bunun anlamı nedir ve ne yapmam gerekiyor bilemiyorum.

Yine bahçede ama uzak bir köşesinde (yaklaşık 10 metre) aynı yaşlarda bir erik ağacı geçen aylarda kurumuş. Ben geldiğimde, yani bir ay önce, bu kurumuş ağacın yanındaki ağaçta yoğun reçinelenme vardı. Etrafa sorduğumda ve forumdan okuduğum kadarıyla bakteriyel kanser olduğunu tahmin ettim. Bahçenin uzak bir köşesinde olmasına rağmen hastalığın yayılma riski var mıdır?

Bu konuda bana yardımcı olabilirseniz sevinirim. Aşı macunu ile tedavi etmeye çalıştığım ağacın fotoğraflarını yüklüyorum.

Şimdiden çok teşekkürler,

irem

Eklenen Resimler
   
banyan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön