View Single Post
Eski 06-09-2011, 00:14   #2735
Heaven
Ağaç Dostu
 
Heaven's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-05-2009
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 115
Genel Bir TEŞEKKÜR

Sy. denizakvaryumu yaptığı küçük bir araştırma ile 2007 yılında açtığı bir forum başlığından bu yana aslında Türkiye'de doğal olarak yetişen bir türün tekrar keşfetmiş ve şu anda çok popüler olan bu meyvenin Türkiye'ye tanıtılmasını hatta ticarete kazanılmasını sağlamış. Artık BİM gibi mağazalarda kuruyemişçilerde bu bitkiyi görüyor olmak ne güzel. Bir çok bakımdan yararlı diyebileceğimiz bu bitki sayesinde Türk insanı artık belki de daha zinde olacak ileride!

Ben Bu yazıyı yazmadan önce neredeyse bu başlığın %50 sini göz taramasıyla okudum.Bu başlıkta da Site yetkililerine ve Forum yazarlarına genel bir teşekkürde bulunmak istiyorum.

Burada ağaçlar.net çatısı altında bir kardeş havasında bilgi paylaşımı yapan bu bitkinin ve diğer yabancı bitkilerin şu an bu derece tanınmış olmasına katkıda bulunan tüm kardeşlerimi buradan selamlıyorum.

Ağaçlar.net Forum Sitesi ve Girişimci arkadaşların sayesinde 2007 den bu yana geçen 4 yılda birçok üretim yapılmış. Bu forumun devamı ile bu hızda bilgi, kültür, deneyim, tecrübe aktarımı ile bir 6 sene sonra artık bu meyveyi pazarlarda elma, armut gibi görüyor olacağız. inşallah bi 10 seneye kadar da Bol bol ihracat yaparız.

Bana kalırsa sadece bu forum başlığını okuyarak bir Türk girişimcisi çok güzel paralar kazanabilir hatta ihracat bile yapabilir. Belki de bir ziraat mühendisinin 4 yılda öğrendiğinden kat kat bilgiyi biraz da İngilizcesi varsa çok rahat öğrenebilir.

Benim ise sizlere bir tavsiyem olacak. Bu başlıktaki tüm yazılar genel olarak bir akademik çalışma havasında analiz edilmeli tecrübeler toparlanarak düzenli bir bilgi haline sokulmalı.

Ayrıca üretimini yapan kişiler sadece ticarete değil, ar-ge çalışmalarına da önem vermeliler. daha önce forumda bazı arkadaşlar da bahsettikleri gibi çoğu üniversitemiz artık bilim yuvası olmaktan çıktı. Fakat bu çalışmaların yerel üreticiler tarafından da kolaylıkla yapılabileceğine inanıyorum.

Tüm girişimci ve Goji severlere ve site çalışanlarına tekrardan teşekkür ediyorum.

Allah yar ve yardımcınız olsun.

Heaven Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön