View Single Post
Eski 26-09-2011, 20:36   #9062
katmer
Ağaç Dostu.
 
katmer's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-09-2008
Şehir: Sarıyer-İSTANBUL
Mesajlar: 2,878
Sevgili missmenas hanım, mesajlarınız için çok teşekkür ediyorum. Topluca cevap vereceğim. Evet bunlar benden yanlış hatırlamıyorsam Mayıs ayında satın aldığınız menekşeler. Kendiniz için 30, arkadaşınız için de 10 adet istemiştiniz. Diğer 11 adeti hediye olarak göndermiştim. Sizin ısrarınız üzerine PTT kargo ile paketinizi gönderdim. Aldığınızda kolinin dıştan da hasar gördüğünü içinin tamamen karıştığını söylediniz. Ben de çok üzüldüğümü ama kayıplarınızı yazmanızı çünkü telafi edeceğimi söyledim. Bugüne kadar sorun yoktu da bu konu neden şimdi açıldı, anlam veremedim. Keşke paketin o durumunu teslim aldığınız gün paylaşsaydınız da, daha iyi bir paket nasıl yapabiliriz diye burada tartışsaydık. Unutmadan söyleyeyim, diğer alıcılarda bu tür sorunla karşılaşmadık. Çünkü onlar PTT Kargoyu tercih etmediler.

Karışım konusuna gelince, özellikle size göndereceğim zaman ayırdığım yavrular ve daha pek çoğu aynı karışımdalar. O kadar hırslanmışsınız ki fotoğrafları tam olarak inceleyememişsiniz. Bazı menekşelerimin cocopeate dikili olduğu doğru. Zaten saklamak istesem fotoğraflayıp siteye eklemem.

Kabul edersiniz ki 600 ün üzerinde saksıda her an aynı şeyi uygulayamayabilirsiniz. Malzemeniz biter, aceleniz vardır, gibi.

Sizinle kıştan beri o kadar çok telefon konuşması yaptık ki cocopeat de karıştırabilirsin demişimdir. Üzgünüm hepsini hatırlayamıyorum. Ayrıca yukarıda onun için böyle dedin dibi söylemler çok garip, benim maki01 in yüzüne söyleyemeyeceğim hiçbir şey olamaz. O konuda rahat olun. Bu davranış bir kızı annesine şikayet etmeye benzer..

Sıradan topraklarda da menekşelerin çoştuğunu hep konuşuruz. Neden bizimkiler böyle olmaz diye de hayıflandığımız olur. Bazen hepsini söküp bahçe toprağına dikesim gelir. Ama biri bana en iyi hangi toprak dediğinde uluslararası kabul görmüş oranı söylemeliyim. Boşver bildiğin toprağa dik demek etik olmaz.

Benim için 1 menekşe sattığım kişi de, 100 menekşe sattığım kişi de hatta hediye verdiğim kişi de aynıdır. Kişi kayırmam bildiğimi söylerim.

Kökler saksıyı kaplamadan büyük saksıya almanın hata olduğunu söylemiştim. Şimdi görüyorum ki bitkinin 1/3 ü kadar olması gereken saksılar yerine kendilerinden büyük saksılara dikilmişler.

Karışımdan memnuniyetsizliğe gelince, size benim menekşelerimin yaz boyu fazla gelişmediğini söyledim. Vitamin takviyesi yapılması gerektiğini de konuştuk. Bazı değişiklikler yapmayı düşündüğümü de söyledim. Ama henüz birşey değiştirmedim. Şu an da bana hangi toprak deseler bu karışımı tavsiye ederim. Ta ki daha iyisini bulana kadar.

Bakın missmenas hanım, ben 20 yıllık menekşe yetiştiricisiyim ve bu zamana kadar çok menekşe kaybettim. Geçen yaz kök çürümesinden 50 nin üzerinde kayıp verdim. O kayıplar, iyi torfa dikiliydi. Ama bu sene çok az kaybım oldu. Büyük ihtimalle karışımdan. Hep bir yerde yanlış yapmış olabileceğimi düşündüm ve araştırdım. Naçizane bu sonuca ulaştım.

Karışım doğru veya yanlış, konu bu boyuttan uzaklaştı. Eğer ben kayıpları telafi edeceğimi söylemeseydim haklısınız derdim. Hiçbir satıcının kargo konusunda garanti vermediği bir pazarda, ben kargo hatasını bile telafi edeceğimi bildirdim.

O yüzden, şimdi bu tavırda ardniyet arıyorum. Çünkü bir hafta öncesine kadar durum aynıydı ve sorun yoktu. Menekşelerinizin hepsi iki gün önce mi öldü? Benim sizin 51 menekşenizle ne alıp veremediğim olabilir. Zaten ben tek seferde 100 üzeri türü satın alıyorum.

Sadece benimle değil, diğer menekşe yetiştiricileriyle de görüşüyorsunuz. Keşke onların önerdiği karışımı kullansaydınız.

katmer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön