View Single Post
Eski 01-10-2011, 22:47   #1103
Fatih
Ağaç Dostu
 
Fatih's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-12-2008
Şehir: Denizli
Mesajlar: 3,087
Hatice Ablacım hiç sıkılmadan cevaplıyorum sorularını inan.

Diatomitteki hoyalara hangi sıvı gübre den veriyorsun?

**Diatomitteki hoyalar ilk başta 1/4 oranında sıvı yeşil bitkiler için olan(içinde iz elementleride var) besinle başladım.Şimdi tam doz kullanıyorum,gayet mutlular. Baharla birlikte çiçekli bitkiler için olan sıvı besine geçmeyi düşünüyorum.Yeterince büyüyenlerin çiçeklerini gömek istiyorum.

Kış boyu diatomitteki hoyaların sıvı gübresini vermeye devam ediyormusun?

**Kış boyu su seviyesini sabit tutmaya özen gösteriyorum.Yazın 3 günde bir su koyuyorum dış kaplarına.Bazı türlerin 2 günde bitiyor besini.Özellikle Hoya pub red button ve Hoya pub. GPS 282'nin dış kaplarına 2 günde bir sıvı besin koyuyorum.Besin iki gün içinde bitiyor.

Topraktaki hoyalara hangi gübreyi veya sıvı besini veriyorsun?Kışında devam ediyormusun?

**Topraktakilere de 1 ay önce yarasa gübresi verdim. 3 ayda bir veriliyormuş bu gübre.3. sulamadan sonra birkez daha normal su ile suluyorum ve 5. sulama sıvı besinle devam ediyorum.Diatomittekiler için hazırladığım besini veriyorum.Birkaç kez kaktüs besini vermiştim.Onunda etkisini gördüm.

Kışın topraktakileri çok sık sulamıyorum.Benim hoyaların bazılarını ısıtılan odaya aktarma zamanı yaklaşıyor.Geçen kışı atlatanları tekrar kendi hallerine bırakacağım.Bazılarını özellikle Hoya lacunosa'yı ısıtılan bir odaya taşıyacağım.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bettyycim Mesajı Göster
Fatih hoyalarının gelişimleri gerçekten güzel ama saksıların çok iç içe değil mi?
Sevgili Bettyycim çok teşekkürler. Nedendir bilmiyorum ama düzen hastası oldum sanıyorum.İki saksı arası boşluk kaldımı sevmiyorum.birde hoyaların kardeşçe yaşamaları hoşuma gidiyor.Birbirine sarılmaları vs.

Fatih Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön