View Single Post
Eski 22-10-2011, 15:43   #1382
eb_ru
Ağaç Dostu
 
eb_ru's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-09-2011
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 155
Demir sülfatı ben de bulamadım, 10 tane aktara sordum hiçbiri bilmiyor. Çiçekçiler de paslı çivi sapla saksıya dedi. Mecburen şelatlı sıvı besin kullanıyorum ben. Demir sülfatın miktarını ayarlamak sorun olabilir. Bir de demir sülfatın demiri toprakta yükseltgenip ya da indirgenip bitkinin yararlanamayacağı formlarına dönüşebilir diye düşünüyorum. Ancak şelatlı yapıdan dolayı demir hep bitkinin faydalanacağı şekilde kalabilir diye düşünüyorum. Hem şelatlı besinde bakır vs. diğer iyonlar da mevcut. Miktarını ayarlamak da daha kolay geldi bana.
İlla demir sülfat kullanmak istiyorum diyorsanız beher pipet vs. kimyasal malzeme satan medikallere sorun bir de demir sülfatı. Ellerinde yoksa da tedarik edebilirler.
Gardenya toprağını da çok araştırdım ben. Gardenyanın kökleri boğulmak istemiyormuş. Bu yüzden havadar bir ortam sağlamak lazımmış. Bunun için ben ponza taşı kullandım. ponza taşı gözeneklerinde suyu ve oksijeni hapsediyor ve bitki istediğinde bunlardan faydalanabiliyormuş.(ponza taşını seradan bulamadım ben de topuk taşı olarak marketlerde satılan ponza taşını parçalayarak kullandım) Toprak olarak da kestane toprağı ve torf karışımı kullandım. Limon tuzu hiç kullanmadım. Zamanla toprakta birikim yapabilir diye düşünüyorum.
Çok şükür keyifleri yerinde bizimkilerin. (Aman nazar değmesin )

eb_ru Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön