View Single Post
Eski 11-12-2011, 11:16   #27
Charlaux
Ağaç Dostu

Charlaux's Avatar

Giriş Tarihi: 13-06-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel Mesajı Göster
Sn.Charlaux suçlamak gibi bir maksadım yok, sadece hatayı düzelttim.
Benim gösterdiğim kaynak fransız, %100 güvenilir.
Bitkinin yararları ve Türkiye iklimine uyum sağlaması konusunda bilgi verebilirseniz sevinirim.
Biliyorum,zaten burada suçlama olmaz yanlış bilgiyi düzelmek olur Edindiğim bilgiler çerçevesinde multifonksiyonel bir bitkiymiş.Ayrıca pek çok hastalık tedavisinde kullanıldığı da söyleniliyor.Minimum 15 c sıcaklık istiyor ve hastalıklara da dayanıklı;bu yüzden bir başlangıç bitkisi olarak kullanılabilir begonvil gibi bitkilerin yetiştiği her yerde de kullanılabilir.Ben gliricidia sepium'umu kışın içeride yazın dışarıda bırakmayı planlıyorum.Denenmediği için kendi görüşüm bu bitkinin burada yetiştirelebileceğidir,en azından diğer egzotik bitkilere göre daha kolay yetiştirelebilir olduğu kanaatindeyim.

Bu arada benim aldığım kişi Gliricidia sepium -Tropical 'Madre de Cacao' 100 Seeds | eBay . Buradan tohumlar 30 gün içinde taze bir şekilde geldiler,hiçbir sorun yaşamadım kendileriyle.Türkiye'ye girerken de hiç bir sorun yaşamadı ancak bu pytosanitary sertifikasından dolayı mıdır bilmiyorum ( türkçesini bilmiyorum özür dilerim ancak tohumların sağlıklı olduğunu kanıtlıyor) bu sertifikayı istiyorsanız 45 liraya kendi ürünlerinde satılıyor.
Umarım yardımcı olabilmişimdir,umarım geliştirebiliriz bu konuda kendimizi

Bu arada isterseniz birkaç tohumum buzlukta saklı,yollayabilirim adresinizi ö.mesaj olarak yollayabilirsiniz.Ancak buzlukta olduğu için ne kadar kullanılabilir şansı ne kadardır bilemiyorum.

Charlaux Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön