View Single Post
Eski 19-12-2011, 10:48   #122
Damder
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 13-12-2011
Şehir: Manisa
Mesajlar: 3
Halil bey yorumlara tesekkurler,
Aslinda su an itibariyle emeklerim pek bosa gitti sayilmaz, az toprak islemesi nedeniyle solgunluk ile ilgili problemi pek fazla etkilendigimi sanmiyorum. ****** daha once islenen ve ekim yapilan toprak son 3 senedir fazla islenmeyince, ayrik vb otlar ile mucadele de edilmedi ve dolayisi ile zeytin gelisimi arazinin bazi yerlerinde daha yavas oldu. Bazi bolgelerde ise agac boyu 3 metre uzerinde gelisimi oldukca iyi gorunuyor. Kuruyan agaclarin cogunlugu taban suyu birikimi olan 4-5 donumluk yerde. Diger yerlerde kurumalar degisken. Mesela delice hala canli ve filiz veriyor ama asidan sonraki kisim kurumus. Dolayisi ile koku kuvvetli olan deliceye gecen ilkbahar asi yaptirdim, son gozlemlerime gore hemen hepsi tutmus.
Diger taraftan, sizin dediginiz gibi her bir agac (2500) cevresini tek tek dairesel acip uygulama yapip kapatmak, hele hele bel ile oldukca zor gorunuyor. Buna ne zaman, ne ekonomik imkan el vermez ancak makinali tarim yapmak zorundayim. Onu da toprak alti gubreleme yapabilen aletler ile yapabilirim sanirim.
Bu sene toprak yapisinin dusuk oldugunu dusundugum bellirli bir bolgeye leonardit ve klinoptilolit ve agac basina 2-3 kurek keci gubresini, gelisimin normal oldugu diger yerlere ise sadece 2-3 kurek keci gubresini de agac iz dusumlerine atip izgara ile karistirmayi dusundum. Ne dersiniz?
Seneye sonbaharda 33 donumun tumune fig ekmeyi dusunuyorum (yine forum icerisinde okudugum bir uygulama) toprak yapisini guclendirmek icin leonardit ve klino uygulamasina da devam etsem uygun olmaz mi?
Sulama da humic asiti yaz basinda yapacagim ilk sulamada tankere belli oranda katarak versem ne dusunursunuz? Her sulamada asagi yukari her agaca canaktan 25-30 lt su veriliyor.
Tum topraga dediginiz uygulamayi yapmak (33 donum) benim icin maddi olarak sanirim su an pek mumkun degil Insallah gelecekte gelir elde etmeye baslarsak o zaman ****** mumkun olacaktir.
Tekrar tesekkurler.

Damder Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön