View Single Post
Eski 02-01-2012, 16:44   #9370
mmanager
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 28-10-2011
Şehir: ADANA
Mesajlar: 685
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maki01 Mesajı Göster
Sevgili berçin ve emily14,

Menekşeleriniz çok güzel ve sağlıklı, kutlarım...

Sayın mmanager,

Öncelikle sitemize ve başlığımıza hoşgeldiniz. Malesef Adana gibi yazı çok sıcak geçen yörelerde menekşelerimizi korumak oldukca zor oluyor. Benim menekşelerin çoğu salonda , klimalı ortamda yazı geçirdiler. Hastalık nedeniyle ayırdığım menekşeler ise doğu cepheli bir odada.

Havadaki bağıl nem, menekşelerin sevdiği bir ortam. Bu nedenle kaybın olmayacağını düşünüyorum. Aksine arada ince başlıklı bir sprey direkt güneş ışığının gelmediği saatlerde yaprakları nemlendiriyorum.

Klimasız ortamda Kuzey ya da Doğu cepheli bir yerde direkt güneş ışığı almayacak bir konuma yerleştirmek uygun oluyor.

Sıcaklarla birlikte kayıplarımızın en önemli nedeni büyük saksı ve düzensiz sulama. Özellikle yaz aylarında toprağı düzenli olarak ıslak olmamak koşulu ile nemli tutmak gerekiyor. Saksı büyük olunca kökler tüm saksıya yayılamadığı için uzun süre su ile temas ettiği ederek çürüyor.

2010 yazında ben de büyük saksı nedeniyle çok fazla kayıp verdim. 2011 yazında ise hem fitllil sulama hem de küçük saksı kullanmam kayıplarımı minumuma indirdi. Size de fitilli sulamaya geçmenizi öneririm.

Buraya tıklayarak fitilli sulama ile ilgili bilgi edinebilirsiniz.
Saygıdeğer maki değerli bilgilerinizden dolayı çok teşekkür ederim.Menekşeklerin en iyi yaşamaya elverişli ortamının 15-26 derece olduğunu duymuştum 12 dereceye düşen bir odada ölmez değil mi bu odada sabah güneşini alma imkanı var .kendim yapraklarını dikerek yetiştirdiğim menekşlerim bu odada çiçek açmaya başladılar.Bir sorum daha vardı Adana da kış ortamında çiçeklenebiliyorsa gübre veya besin vermek gerekir mi zararlı olur mu .çiçek açabilmesi için mutlaka sıcaklığın 15-20 derece olması gerekir mi .Değerli bilgilerinizden dolayı çok teşekkür ederim .Sizlerden ve bu siteden çok şey öğreniyorum.Saygılar ....

mmanager Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön