View Single Post
Eski 06-01-2012, 12:08   #9405
fahriyee
Ağaç Dostu
 
fahriyee's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-03-2010
Şehir: konya
Mesajlar: 487
Yazın aşırı sıcaklarda besin verme işine ben de ara veriyorum. Gelişimleri çok yavaş olsa da sadece hayatta kalmaları benim için mutluluk verici. Sevgili katmer'in de söylediği gibi benim menekşeler sanki yazın dinlenip sonbaharda canlanıyor ve bu dönemlerde ise çiçeklenme yarışına giriyorlar.
Menekşelerim salonda ve ısı 16 derece. Şeffaf bardakta yetiştirdiğim menekşeleri 3 gün durup 4.gün suluyorum. Bir kaseye suyu dolduruyorum bardağı daldırarak yarısına kadar su çekmesini bekleyip hemen çıkarıyorum.(15 saniye bile sürmüyor) Eğer su içinde uzun süre bekletip istediği kadar su çeksin dersem, toprak çok geç kuruduğu için kök çürüğü ile karşılaşıyorum. Hele yazın bolca su çektirirsem bütün menekşeler bana veda ediyor.
Yaklaşık 20 cm yükseklikteki normal saksılarda sadece toprağın üst kısmının kurumasını dikkate alır ve sularsam yine sorun oluyor. Parmağımı en az 3-4 cm derinlere yerleştiripıslaklığını kontrol ediyor ve ihtiyaçsa suluyorum. Köklere zarar vereceğimden endişe ettiğim zaman dikkatli davranıyorum. Bazen sadece tabağına su veriyor bazen de üstten suluyorum.
Sulamada en önemli faktör bence toprağın cinsi ve içeriği. Şu ara farklı toprak karışımları deniyorum. Hepsi aynı boyutta saksılar olmasına rağmen hepsinin su isteği farklı...

fahriyee Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön