View Single Post
Eski 09-01-2012, 00:41   #356
Lilium
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mesut Karakaş Mesajı Göster
mitat10 haklı şebin de mantar çok büyük sorun ilaçlamada sıkıntım var diyenler kesinlikle şebin ekmesin. Nail abi senin chandler cevizlerde var mı mantar sorunu
Ben daha karşılaşmadım, ne benim bahçemde nede arkadaşlarımın bahçelerinde.

Gerekli uygulamaları ve koşullarını zamanında yapar ve uygularsan mantari hastalıkların oluşmasına önlem almış olursun, bu koşulları yerine getiremezsen mantari hastalıklara buyrun sizi şu köşeye alalım demek zorunda kalırız.

Ceviz bahçesi olan arkadaşlarıma da bakıyorum onlarda çok titiz gerekli uygulamaları önlemlerine dikkat ederek çok güzel bahçeler yetiştirdi(ik)er, bu yıl biraz verimde almaya başladı(k)lar, bundan sonra her geçen yıl verimleri katlayarak artacağını tahmin ediyorum.

Nedir bu önlemler derseniz, en büyük önlem burada da yapmaya çalıştığımız bilgi paylaşımıdır, bildiklerimizi uygulamalarımızı ya da birimizin gözünden dikkatinden kaçan bir şeyleri bir birimizi uyararak bak şunun uygulama zamanıdır, ya da ağaçları şu şekilde budamak bölge ve iklim şartlarına daha uygundur gibi şeyleri konuşarak tartışarak birbirimize ikaz ederek itici güç oluyoruz, adeta birbirimizle yarışarak bir şeyleri zamanın da yerinde yapmaya uygulamaya çalışıyoruz.

Etidot-67 yi bu yıl kullanacağım yarar ve fayda göreceğimi de tahmin ediyorum, bunun yanın da meyva tutumu için çinko bazlı bir gübre de kullanmayı düşünüyorum

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön