View Single Post
Eski 14-01-2012, 18:48   #185
TaşevliBahçe
Ağaç Dostu
 
TaşevliBahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-03-2011
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 892
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mehmetckc Mesajı Göster
Sayın Uzunok,

Sayfanızı çok sürükleyici bulduğumu belirtmek isterim. Emeğinize sağlık...

Saygılar,
Sn. mehmetckc,

Bahçemi ziyaretiniz beni oldukça memnun etti , hoşgeldiniz ,sefa getirdiniz.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mehmetckc Mesajı Göster

Zeytinliğimizde sulama suyunu, açtırdığımız bir göletten (tahmini ölçüleri 8X8X6) sağlamaktayız. Yalnız zamanla gölet duvarlarında çökme ve buna bağlı olarak gözlerde tıkanma dolayısıyla su kaybı oluşuyor.

Saygılar,
Bahsettiğiniz ölçülerde bir göletin benim bahçemde olmasından oldukça huzursuz olurdum herhalde , insan veya çevrede bulunan hayvan vb. bu gölete kaçma ihtimali , açıkta su olduğundan dolayı birçok böcek ve özellikle sivrisinek yuvası haline gelmesi ve daha nice sebebler... Bahsettiğiniz gibi birde sürekli çöken duvarlar ve tıkanan gözenekler...

Zaten randımanlı olmadığını kendinizde bahsediyorsunuz.



Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mehmetckc Mesajı Göster
Geçtiğimiz yıl tekrar iş makinası getirerek göleti temizlettik. Tabii ki her makina sokuşumuzda gölet biraz daha büyüyecektir.

Bu işe başladığımızdan beri göleti mevcut haliyle uzun yıllar kullanabilmek için bir formül arayışındayım. Uyguladığınız yöntem de yıllardır düşündüğüm seçeneklerden birisidir. Fakat malumunuz, elimizde böyle bir hazine varken, sonu hüsranla bitecek bir maceraya atılmak istemiyorum.

Saygılar,
iş makinasına sürekli temizletip sürekli masraf yapıyorsunuz.Bence şu an maceranın tam içindesiniz.


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mehmetckc Mesajı Göster

Siz beton büz etrafına çakıl doldurma yönteminden ne kadar randıman aldınız acaba? Sizce uzun vadede su kaybı yaşama riski var mıdır?

Saygılar,
Bu kuyu açıldığından beri aldığım su miktarında hiç azalma olmadı , bu yaz 3. yıl olacak , geçtiğimiz yıllarda jeneratör kullandığım için sadece yaz aylarında ihtiyaç duyduğum miktar kadar çekiyordum. En kurak dönem de bir defada 8 ton su çekebiliyordum.
Şimdi bahçemde elektrik olduğu için bahçeme gittiğim her hafta sonu kuyudaki suyu dışarıya tahliye ettirerek gözeneklerin daha verimli olmasını sağlıyorum.


Bence sizde bir defa masraf yaparak , hem oluşabilecek olumsuzlukların üstünü kapatmış olursunuz , hemde gölet alanının üzerini değerlendirmiş olursunuz...

görüşmek dileğiyle , hoşçakalın ...
saygılar..


Mustafa abinin kuyu üzerinde otururken çekilmiş resmi..

Eklenen Resimler
   
TaşevliBahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön