View Single Post
Eski 03-03-2012, 15:53   #68
Çamtepe
Ağaç Dostu
 
Çamtepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-12-2010
Şehir: İstanbul, Çanakkale, İzmir
Mesajlar: 646
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fatihyilmaz Mesajı Göster
Selamlar
Bir akrabamız köyde 30 yılı aşkın süredir ceviz yetiştiriciliği yapıyor ancak ticari olarak değil akrabalar arasında paylaşılıyor.Ağaçların hemen hemen hepsi sağlıklı bir şekilde ceviz veriyorlar ancak 2 tane ağaçta sorun var.Birisinin verimi çok düşük, bir poşet kadar ceviz veriyor,diğer ağaç vermiyor.Bu iki ağaç yaklaşık 20 yaşında ve durumları hep aynı,sonradan olmuş değil yani yetiştirildikleri günden beri aynı durumdalar.Gözle görülür bir problemleri yok gibi.Bu sorunun sebebi ne olabilir ?
Bu iki ağaç diğer sağlıklı 15 ağaçtan yaklaşık 20 metre kadar uzakta.Toprakla ilgili bir sorun mu var veya ağaçlarda bir hastalık mı var anlayamadık.Şimdiye kadar kimse ilgilenmedi bu problemle.Yardımınızı bekliyorum.
Çiçek açma zamanlarını gözlemlediniz mi? Çiçek açtığı halde meyve alamıyorsanız, eğer tohumdan ekildiyse, genetik olarak çiçek açma zamanları diğerleri ile uyuşmuyor, bu yüzden tozlaşamıyor olabilir.

Eğer hiç çiçek açmıyorsa o zaman beslenme durumunda bir problem olabilir. Fosfor, Bor mineralleri bildiğim kadarı ile döllenmede rol oynayan makro ve mikro elementler.

Çamtepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön