View Single Post
Eski 06-04-2012, 11:04   #541
feyzon
Ağaç Dostu
 
feyzon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-02-2008
Şehir: İstanbul, Bolu
Mesajlar: 289
(Kat kat yan dal oluşturulurken tek liderden üst dar alt geniş, piramit şeklinde budama terbiyesi verilmelidir.

Sizin seçiminiz, alt kısım katlar halinde üst kısım çanak şeklinde olursa ağacınızın ışık ve hava dengesini bozarsınız. İki budama tekniğinden birini şeçmeniz en doğru olanıdır.

Ters aşı yaptığınız erik fidanınız bu olmalı; Aşıyı çok alt kısımdan yapmışsınız, fidanınız geliştikçe sorunlarıda beraberinde gelecektir. Fidanınızda alt kısmındaki kesim yarası büyük aşı macunu veya plastik boya ile kapamak gereklidir.

Bu erik fidanınız hızlı bir gelişim göstermiş, fazla boy ve yan dal oluşumu yaptığından, gövde ince ve zayıf kalmış, budama ile form verilmesi gerekli, erik için çanak form uygun budama şeklidir.....

Kiraz ağacınızın taç formu güzel oluşmuş, lider dallarda 30-40 cm meyve sürgünleri oluşturmaya dikkat edelim...)




Nuri Bey çok teşekkür ederim.
Bu yıl sanırım artık ağaçlar uyanmaya başladı budama yapmak zor olacak ancak inşallah gelecek yıl tavsiyelerinize uygun şekilde budama yaparım. Tecrübe ve bilgilerinizi paylaşmanız çok güzel. Çok yardımcı oluyor. Ben size erikteki aşı ile ilgili bir şey sormak istiyorum. Aşı yeri çok aşağıda diyorsunuz. Ancak aşılar genelde daha da aşağıdan yerden 5- 10 cm üstten yapılıyor. Benim yaptığım aşının ilerde doğabilecek sakıncaları neler olabilir ve bunu engellemenin çaresi yokmudur. Çok teşekkürler, selamlar.


Düzenleyen feyzon : 06-04-2012 saat 11:05 Neden: Alıntıyı belirtme
feyzon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön