View Single Post
Eski 08-04-2012, 11:54   #85
Çamtepe
Ağaç Dostu
 
Çamtepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-12-2010
Şehir: İstanbul, Çanakkale, İzmir
Mesajlar: 646
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi orion1988 Mesajı Göster
sayın çamtepe nasıl mücadele ediyorsunuz ? resimleyebilir misiniz ?
Yoğun mücadeleye ilk defa bu sene başlayacağız. Daha önce bordo bulamacı yeterli olur sanıyorduk. Ancak California'da yapılan araştırmalarda bu bakterilerin zamanla bakır direnci oluşturduğu gözlenmiş.

Bu mesajımda internette yaptığım araştırmaların kısa bir özetini aktarmıştım.

Bu araştırmaya göre ilk uygulamayı Mancozeb + Kocide 2000 + İz Elementler olarak dün yaptık. İkinci uygulamayı da yine bu şekilde 10 gün içerisinde yapacağız.

Daha sonra durumu gözlemlemek istiyorum. Zira en önemli ilaçlamalar bud break denilen aşama (ceviz yapraklarının "dua eder gibi olduğu", aşağıdaki resimde görülen aşama) ve çiçeklenme sonrası.
Name:  bud break.jpg
Views: 11559
Size:  17.6 KB

Bu dönemden sonra bakteriyel yanıklık kendini ya yeni sürgünlerde siyah lezyonlar olarak, ya da yaprak yüzeylerinde siyah noktalar olarak gösterecek. Durumun ciddiyetine göre ya (istemeden de olsa) kimyasalla devam edeceğim, ya da biyofungisitlerle idare etmeye çalışacağım.

Öte yandan, bilimsel literatürde ceviz ile ilgili bir denemesi olmamasına rağmen sarımsağı da test etmek istiyorum. Bunun için evde kendim sarımsak tinktürü hazırlamaya başladım. Bunu da seçtiğim bazı ağaçlarda kaolin ile karıştırıp sırt pompası ile ağaçlara atacağım. Ceviz üzerine olmasa da internette sarımsağın hem böcek kovucu hem de anti fungal ve bakteriyel özelliğini anlatan pek çok kaynak mevcut. Bu "efsaneyi" de bu sene test etmeye çalışacağım.

Tüm uygulamaların sonucunu sene sonunda umarım buradan paylaşma şansım olur.


Düzenleyen Çamtepe : 08-04-2012 saat 11:55 Neden: Görsel olarak düzenlendi.
Çamtepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön