View Single Post
Eski 08-05-2012, 22:39   #1329
gülenmelek
Ağaç Dostu
 
gülenmelek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,429
Canınızı sıkmayın Sevgili sudenurnur, istemesek de oluyor aksilikler işte, denemeye devam edeceğiz demek ki

Saksısı minicikken zannedersem verilen su hemen kuruyordu. Büyüğe alınca suyu ayarlayamadım anlaşılan. Seviyorum bu bitkiyi ve yılmayacağım. Hala tohumum var, şimdi sadece hindistan cevizi torfunda denemek istiyorum. Çimlenirse, öneriniz üzerine bol çakıllı toprağa alırım. Ama orda da anlamadığım besini alacağı malzeme yok. Yani diatomitte yaptığımız gibi sürekli sıvı besin mi verilecek o zaman ? (Her sulamada mesela)



Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ Mesajı Göster
Halbuki ne kadar kolay bir tür, ben kaçıncı keredir saksısını beğenmeyip değiştirdim, sapasağlam ayaktalar ve çok güzel büyüyorlar. Aslında daha fenalarını arkadaşım yapıyor, kafayı bonsaiyle bozmuş, kesiyor, köklüyor, cam önünde güneşe maruz bırakıp buruşmasına sebep olmuş. Ama hala bir şey olmadı, sizde neden böyle acaba?
Bitkileri de öğrenmek lazım galiba Sevgili Sûz-i Dilârâ, ben henüz bunu öğrenemedim. Çok okusam da pratiğe gelince iş azıcık karışıyor Bu arada benim ki de cam önündeydi ve bunun faydalı olacağını düşünmüştüm, güneşi seven bir bitkiymiş ya. Belki dışarıda dursa aynı sorun olmazdı Sağlık olsun, denemeye devam

gülenmelek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön