View Single Post
Eski 09-05-2012, 20:23   #2902
gilan
Ağaç Dostu
 
gilan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: San Francisco / ABD
Mesajlar: 3,988
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sudenurnur Mesajı Göster
Sevgili Adalet hanım, çimlendirmeyi başardığım on on beş Bodrum papatyası fidemi dün bahçeme geçirdim ama çok sağlıksız görünüyorlar, siz nasıl yapıyorsunuz bu şaşırtma işini sevgili üstad?

Formda okuduğum "Tohumdan bitki yetiştirme" bölümünü neredeyse hatmettim ama pratiğe gelince sınıfta kalıyorum, direk bahçe toprağına serpsek olmuyor mu bu minicik tohumları?

Viyollere ektiğim onca zengarden tohumundan bir tanesini bile sağlıkla şaşırtamadım ne yazık, ağlayacıktım inanın. Sabırla beklediğime mi yanayım, eşimin cesaret kırıcı sözlerine mi, ödediğim paraya mı? Eşime kalsa gül ağacından başka bir çiçeğe gerek yokmuş bahçede? Siz kıymetli üyelerin bahçelerini kopyalayıp kopyalayıp e-mail atıyorum baksın da hevese gelsin diye, hakkınızı helal edin.

Bir de dalga geçiyor benimle sormayın. Yok efendim uğraştığıma değmiyormuş, tohumlara verdiğim parayla bir sürü çiçek fidesi alırmışım, zaten gül ve minyatür gülden başka çiçeğe gerek yokmuş bahçede, mevsimlik çiçekler geçiciymiş te falan da filan..

Sözün özü şudur Adalet hanım, siz nasıl başarıyorsunuz bu şaşırtma işini, sırrı nedir? Sevgilerimle..
Sevgili sudenurnur,

Adalet Hanım çok güzel yazmış. Ben de bir şeyler eklemek istedim. İlk önce hevesinizi kesinlikle kaybetmeyin. Bin tane hata yaparak bir doğruya ulaşılıyor. İnsan başlarda acemi olduğu kadar da sabırsız oluyor ama zamanla çok daha başarılı olacağınızı bilin. Yeni düzenlenmeye başlayan bir bahçenin göze dolu dolu görünmesi 3-5 yıl alıyor.
Siz bir de baya zorlu bir adım olan tohumla başlamışsınız. Ben bu kadar zamandır bahçeyle bitkilerle uğraşıyorum, hala tohum çimlendirmek deyince orada kalıyorum.

Bu arada Bodrum papatyası Ankara'da kışı geçiremez. Tek mevsimlik kullanmak için de tohumdan yetiştirip açmasını beklemek çok geç olur gibi geldi.

Siz de bahçenizin her açıdan fotoğraflarını çekip bir başlık açın, daha sağlıklı fikir verebilelim.

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön