View Single Post
Eski 26-05-2012, 17:27   #10424
Rana+miraç
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 10-01-2012
Şehir: sakarya
Mesajlar: 334
Merhaba... Ben de fahriyeye hak veriyor ve kaç gündür birisinin uygun cevabı vermesini bekliyordum.
İki sene önce ilk defa menekşe yetiştirme sevdasıyla, yapı marketten çiçekleri bozulduğu için ucuza satılan ve pek te sağlıklı olmayan üç saksı menekşe aldım. Onları yetiştirmeyi forum sayesinde öğrendim , yapraklarından yeni menekşelerim oldu pazardan,yapı marketlerden hep yeni menekşeler aldım. Bir çok yaprak ve yavru da kaybettim ama bulduğum yaralı, solmuş bile olsa ne kadar yaprak bulduysam hep denedim. Satın alınan menekşelerin ömürleri kısa olabilir ama nedeni bakımının iyi yapılmaması da olabilir .Benim yapı marketten 2 yıl önce tanesini birer liraya aldığım 3 menekşem hala yaşıyor ben resimlerini sevinçle forumda paylaşıyorum ve bir çok ta yavrusu oldu. Geçen sene aldığım, bozulduğu için çiçekçinin gözden çıkardığı ve satmak dahi istemediği pembe menekşem bilseniz ne vefakar çıktı 5 yavru ayırdım her ektiğim yapraktan bir çok yavru verdi o kadar çok hediye verdim ki 9-10 yavru olmuştur ve hala diktiğim yapraklarından yavruları var elimde. Satın alınan menekşe kötüdür düşüncesi çoğu zaman doğru olmayabilir.
Kısacası bu bir sürü lafı benim için forumun değeri ve amacının menekşe temin etmek değil para ile satın alınamayacak deneyim ve sorduğumuz sorulara verilen samimi ve değerli açıklamalar olduğunu belirtmek için söyledim. Elinde arkadaşlarıyla paylaşmak istediği menekşesi olan arkadaşlarda bunu seve seve isterse paylaşıyor ama bunun tarzı daha farklı olabilir.
Yanlış anlamalara sebep olmak istemem ,amacım sadece tekrar tekrar aynı sorulara acemilerin serzenişlerine muhatap olan buna rağmen sorularımıza sabırla cevap veren forumun emektar üyelerine teşekkürümü belirtmektir.

Rana+miraç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön