View Single Post
Eski 27-05-2012, 01:18   #10426
fahriyee
Ağaç Dostu
 
fahriyee's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-03-2010
Şehir: konya
Mesajlar: 487
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dağol Mesajı Göster
bende evde ilk menekşemi büyüttüm.insaallah sizin gibi 10 tane meenekşe yetiştirmek banada nasip olur .menekşeleri çok seviyorum ama bir türlü yapraktan kök çıkartamadım.15 gün oldu ne kök çıkardılar nede çürüdüler sizce neden kök atmıyorlar.bir yaprağıda köklenmeden diktim ama çürüdü.tavsiye bekliyorum.
Hoşgeldiniz Sevgili dağol, umarım formumuzda güzel vakit geçirirsiniz.(İlk üye olduğum zaman bana Şener Bey tarafından aynen bu şekilde bir cümle kurulmuştu. O zamandan beri özellikle menekşe bölümü öyle bağımlılık yaptı ki her gün ziyaret eder oldum)
Menekşelerin yavrulaması için en az bir ay beklemeniz gerekir arkadaşım, hele bir de sapı uzun ve derine dikilmişse 2-3 ayda yavru verdiği bile oluyor. Yaprağı dikeceksiniz bazıları çürüyecek, bazıları tutacak ama yavru iken çürüyecek, bazısı ise bol tomurcukta iken bir de bakmışsınız kök çürüğü ile menekşeyi kaybedeceksiniz. Elbette çok güzel menekşe yetiştirmek için bu aşamalardan geçeceksiniz ve tecrübeniz artacak. Sabreder ve ben başarırım derseniz sonuçlar mükemmel oluyor. Azıcık menekşe delisi olan ve ipin ucunu kaçıranlar da olmuyor değil hani...(son cümle bana gelsin)

fahriyee Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön