View Single Post
Eski 07-07-2012, 23:48   #227
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,965
Evet, Bhut Jolokia'dan da sos yaptım, hem de seyreltmeden Tadına bakmadım ama. Birer kavanoz iki arkadaşıma gönderdim. İkisi de acı sever kişiler. Bir arkadaşıma bir kavanoz da thai sosu göndermiştim. Thai'yi daha çok sevdi. Ben de thai sosunu seviyorum. Acılık bakımından Jolokia ile aradaki farkı ayırd etmek pek kolay olmasa gerek ama lezzet farkı var.

Çoğu kişi acının hep aynı şekilde etki ettiğini düşünür, oysa değildir. Kimi dilinizin ucunu dudağınızı yakar, kimi dilin orta yerini, kimi boğazınızı yakar. Kimi de ağızda çok fazla yanma yapmaz ama kan dolaşımını hızlandırır, vücut ısısını belirli bir süreyle yükseltir.

Thai böyle bir biber. Kışın bir tencere kuru fasulyeye atılan tek bir thai biber ile, bir iki kaşık fasulye yediğinizde önce kulaklarınız ısınır, sonra göğüste bir ısı hissedersiniz, tabak tamamen bittikten sonra yaşınız kaç olursa olsun dışarı çıkıp karda futbol oynarsınız

Izgara köfteyi acılı sosa banarak yemeyi severim. Kavanozdan tek bir thai biberi tabağıma koyuyorum, köfteden bir parçayı bibere sadece değdiriyorum ve öyle ağzıma atıyorum. Yemek bittiğinde biber hala tabaka bir bütün olarak duruyor ama acı sosun tüm lezzet ve gücüyle sofradan kalkıyorum.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön