View Single Post
Eski 12-07-2012, 17:27   #818
merlict
Ağaç Dostu
 
merlict's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-08-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 508
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gçakar Mesajı Göster
Bahsettiğiniz sıvıyı bitkiniz üretmiyor. Gövdesine, yaprak altlarına dikkatlice bakın. Bitkinizde kabuklu bit olduğunu bundan daha iyi anlatamazdınız.

Küçük hali olarak fotoğraflamışsınız. Hala aynı kapta duruyorsa kök gelişimi için, mutlaka değiştirerek derin bir kaba almanız lazım. Kolay gelsin...
Burada Güzin hanıma katılmanın yanında özellikle yazmak istedim.O bitkinin o kabta hayatını sürdürmüş olmasına sevinmelisiniz.Turunçgiller kök yapısı kazık olmakla beraber gelişimleri sırasında toprak üstü boyu toprak altı boyuna yakın büyürler.Yani yüzeydeki boyları köklerinin uzunluğuna yakındır.Bu oran korunduğu veya sağlandığı sürece kök yapısı güçlü, ileriki hayatında dirençli olurlar.Aksine dar ve kök yapısına ters yuvalar bitkiyi sadece yaşatır ama gelecek için kökünde gücü sağlayamaz.İleriki yaşlarında hastalıklara yenik düşer.O sebeple fidelerimiz yaklaşık 10-15 cm. boya ulaşınca saksı değişimine geçeriz ama siz 2 yıldır onu orda hapsetmişsiniz.Kışa doğru havalar serinlediğinde ilk işiniz saksısını değiştirmek ve rahatlatmak olsun.

Mehmet

merlict Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön