![]() |
|
![]() |
#1142 |
Moderatör
|
Itır bende de var. Bu resmini yüklediklerim yakında satışa çıkacak olan sakız sardunyaları, çiçekleri yalın kat ve ufak demetler gibi ama çok bol çiçekli. Birkaç sene önce bende de vardı ama ben İstanbul'dayken bana yardım olsun diye gelen suladı giden suladı bol sudan hepsi çürüdü gitti. Güler/Bahçe'de 6. sayfada 162 nolu mesajda açık renk olan sardunyalar bu bahsettiklerimdendi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1143 | |
Kaybettik
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1144 |
Moderatör
|
Evet, onlardan bahsediyorum. Onlar çürüdü gitti. Şimdi yeniden yetişdiklerimin de boyları öyle olmuştu ama bu kış da onların bir çoğu dondu gibi görünüyor. Gelsin yenileri diyerek işe başlayacağız.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1145 |
Ağaç Dostu
|
O çeşit küpeliyi ben de çok seviyorum , sürekli açıp şelale gibi saksının dışına taşıyor olması en güzel tarafı . Benim gördüklerimin yaprakları ceylan sardunyanınki gibi tırtıklı ve normal sardunyanın yapraklarının 1/3 büyüklüğe sahip . Bir çok farklı rengini gördüm . Hepsine hayran kaldım . Çiçekleri de kümeli değil de tekli . Bizim pazardaki çiçekçi buna bodur sardunya diyor ve mart sonu tüm renklerinden getirecekmiş , yani umarım öyle olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1146 |
Moderatör
|
Sevgili Jezebel, sık sık uğradığım ve adeta dostluk kurduğum Akdoğa serası, Bauhause'ın pek çok bitkisini yurt dışından ithal ediyor. Bazen de ithal tohumları kendi seralarında fideliyorlar. Ben bu sardunyaları (İtalyan dediler) orada gördüm, daha çiçeklenme yapmamışlardı ve hava şartlarına göre dış mekâna çıkması için de erken demişlerdi. Ama eli kulağındadır yakında satışa çıkar Bauhaus'da. Siz de saksıları inceleyin Akdoğa diye görürsünüz barkotları. Bu hafta Manyas'a giderken uğrarım yine, eğer çiçeklenme olmuşsa sizler için fotoğraflarım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1147 |
Ağaç Dostu
|
Güler hanım çok sevinirim . Bu sardunyanın iki farklı rengine sahip arkadaşlarım vardı , çelik aldım defalarca üretemedim . Bu kış İzmire göre bile çok sert geçince donmuşlar büyük ölçüde . Sonbaharda çok güzel budamış ve üzerini malçla örtmüştü ama , malesef ... Bu yaz pencere önlerim için ben de edinmeyi düşünüyorum . Yabancıların pergola ' larına çok özeniyorum , nefis görünüyorlar . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1148 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Jezebel, Sitemizin yayınladığı e-dergide de yer alan Avrupa Çiçekcilik'te çok farklı türlerde ithal sardunyalar bulmanız mümkün. Sera Urla'da. Sahibi Gönül Hanım, son derece ilgili ve bilgili bir insan. Sizler yani İzmir'li arkadaşlarımız şanslısınız , ziyaret edebilirsiniz. Ben katalogdan seçerek bodur türleri kargo ile getirttim. Sakızlar için bu ay sonunu bekliyorum. Sitesi yapım aşamasında ama bir fikir verebilir ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1150 |
Ağaç Dostu
|
Güler Hanım'cım, Sardunyalarınız Türkiye'nin pek çok balkon ya da bahçesinde açmaya devam ediyorlardır, eminim. Balkonumu süsleyen kızlarınız gibi ![]() ![]() ![]() ![]() Ceylan muhteşem, çiçekleri yapraklarından büyük açıyor... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1151 |
Moderatör
|
Çok güzeller sevgili maki, inşallah daha boylanır ve güzelleşirler. Ben budama yapmıyorum. zaman zaman cılız dalları alıyorum sadece. Sevgili denizakvaryumu sitemizi biliyorlar ama işleri o kadar yoğun ki, girip pek dolaşamıyorlar. Ama bana istediklerinizi belirtin diye birkaç kez söylediler. Yasaklı bitkiler olmadığı sürece getirebiliriz dediler. Her hafta iki tır geliyor. Sizlere daha evvel de yazmıştım. Bir başlıkta isteklerimizi toplayalım, hangi tür fazla isteniyorsa onu rahatlıkla talep ederiz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1152 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-03-2010
|
ben de 3 farklı renkteki sardunya çeliklerimi uzun saksılara ektim .bir yıl oldu. yaprakları sağlıklı ve gür ancak çiçekleri çok az.bunun sebebi sanırım çok sulamam .bu yıl daha az sulayacağım. budayarak başka saksılara ektim ama çelikleri doğru mu seçtim bilmiyorum. bir tanesi oldukça bol yapraklı ve çiçekliydi.umarım yaşar,keserken çok üzüldüm ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1153 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-02-2009
|
Budamaya kıyamadığım sardunyalarımdan birkaç kare. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1156 |
Ağaç Dostu
|
Avrupa Çiçekcilikten sarı sardunya da almıştım. Geldiğinde çiçek ve tomurcukları vardı. Görünümü gerçekten çok güzel ve sarı renk sardunyaya çok yakışmış bence.Yaprak yapısı yukarıdaki fotoğraftan farklı, asma yaprağını andırıyor. 16 farklı renk veya türden sardunya arasında, sadece sarı renkte olan gelişemedi. Minicik bir sürgün veriyor gibi ama yaşayacağını sanmıyorum. Aynı sorunu Gönül Hanım da yaşamış. "Özel bakım istekleri olmalı" dedi. Yaz aylarında sardunya ithal ettiği seradan araşatırak bilgilendirecek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1157 |
Moderatör
|
Size bahsettiğim sardunyaların (italyan tohum) fotoğrafını buldum. İlk fotoğrafa bakarsanız çiçeklerin yalın ama demetimsi olduklarını görebilirsiniz. (Beyaz olanı) İkinci fotoğraftakiler de bizim bildiğimiz türden. (Ama sarı sardunya da nasıl?) ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1159 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Yukarıda resimlediginiz Almanya da satılan salkım sardunyalar ve bodur sardunyalar . Bende Almanyadan aldım ,hiç boyle olmuyor . Satış için boyle çiçeklerle kamufle ettikleri ( Resimledikleri ) çiçekleri satıyorlar ama sizinkiler normal çiçek veriyor . Selamlar . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1160 |
Ağaç Dostu
|
Sayın kumyaka 2010 , ikinci resim bana biraz gerçekçi gibi geldi . Sizde salkım ve bodur sardunya var galiba , güle güle büyütün . Sardunya konusunda ben çok iddalı değilim , sadece hevesliyim ![]() Görüntüler bizi bu hale getiriyor , kimbilir bu bitki bu hale gelene kadar ne çok hormon kullanıldı . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1162 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-11-2009
|
sevgili kumkayanın sardunya sevgisinin bence sınırı yok.Öyleki yollamış olduğu sardunya çeliklerindeki özeninden ve emeğinden çiçeklere ne kadar değer verdiği kolaylıkla anlaşılıyor. Yollamış olduğu bütün çiçeklerim tuttu.Sabırsızlıkla açmalarını bekliyorum.Herkese sevgiler saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1163 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2009
|
Sevgili Kumyaka2010 daha önce de söylemiştim sizden gelen tüm çeliklerim tuttu diye.Bakın size isbatı en küçük minişiniz yapraklandı. Size de Kırıkkale den selam gönderiyor.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1164 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-03-2010
|
Bu ayın başında tohumla ektiğim sardunyalarımın ikisi başını topraktan dışarıya uzattılar ![]() İki çeşit sardunya tohumu ekmiştim; kırmızı ve pembe. Çıkanlar kırmızlardan olması lazım ama pembelerden ses seda yok. Bir umut, içim pır pır ederek bekliyorum, çıkmalarını. Ama olmazsa da bu sene aklıma koydum, fide şeklinde alacağım. Kedime bir ay daha mühlet verdim. Peki, çelik olarak üretimi hangi zamanda olur? Cevap verirseniz sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1166 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-11-2009
|
herkese merhaba sardunyaları balkona çıkartsam birşey olurmu:? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1167 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşım biraz daha erken nisan ayının ilk haftası geçsin çünkü sizin bölgenizde geceleri soğuk olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1170 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Benim arkadaşlara yolladıgım sardunyalarda gul gibi açan cinside var . 30 sene evvel Almanyadan almıştım . Sardunya yarı golgede ve toprakta daha buyuk açıyor . Resimlemeyi duşunmemiştim , açınca resimlerim . Selamlar . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
ceylan, pelargonium, sakız, sardunya |
|
|