agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Tıbbi, ıtri, boyar, aromatik bitkiler

Reklam

Bookmark and Share Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-05-2006, 02:24   #1
Mine Pakkaner
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Giriş Tarihi: 06-01-2006
Galeri: 99
Kudret Narı (Momordica charantia)

(Momordica charantia L.-cucurbitacea) eveeeet işte size mucize bir bitki daha.Babaannemin büyükannesinden bizlere kadar taşıdığı muhteşem bir ilaç.Bahçe çitlerini sarı sarı çiçekleri ile süsledikten sonra meyvesini olgunlaştırıp toplayarak sonra da Zeytinyağı içinde enaz 40 gün güneş altında bekletip, evinizde ülser,hemoroid,bağırsak rahatsızlıkları,cilt deformasyonları,sivilce, yanıklar, kesikler hatta yaraların(enfekte olsalar bile) tedavisinde çok hızlı onarıcı etkisi ile bulunduracağınız her derde deva bir bitki..
KUDRET NARI...

Hemen tanıyalım tanıtalım arzu ederseniz.

Kudret Narı meyvesi fotoğrafı...(www.palmiyemerkezi.com) google da bu adreste fotoğrafını buldum farklı alanlarda bilgi bulabilme imkanı da var.

Name:  kudret%20nar%FD.jpg
Views: 13636
Size:  3.7 KB

Mesajı yazan: Yalnız Çınar

Düzenleyen Mine Pakkaner : 28-05-2006 saat 20:20
Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 28-05-2006, 02:43   #2
Mine Pakkaner
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Sayın Pakkaner;

Yalnız Çınar
Yalnız Çınar

Giriş Tarihi: 22-05-2006

Mine Hanım Kudret Narı ile ilgili düşüncelerinizi bilmek isterim.Ben yapısının ne olduğunu bilmiyorum. Fakat çok uzun senelerden beri gerçekten babaannemin büyükannesinden tarifle bize kadar taşıdığı bu yağ ve kudret narı karışımı muhteşem birşey.
Çok yakınlarımdan birinin yatalak hasta olmasının ardından, havalı yatak kullanmamaktan ötürü vücudunda açılan yatak yaralarının bu yağla çok süratle iyileştiğine şahit oldum. Yine tanıdığım birçok insan bu karışım yağ ile cilt bozukluklarından kurtuldu.
Umarım daha geniş bilgi toplama ve bize gönderme imkanınız olur.

Eski 28-05-2006, 19:17   #3
Mine Pakkaner
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Kabakgillerden, bir otsu, sarılıcı bitkidir. Çok eski çağlardan beri bütün dünyada ampirik ilaçların yapımında kullanılmaktadır.Bitkinin bütün parçaları acıdır.

Tohumdan üretilir.Üretilmesi çok kolaydır. Tohumlar doğrudan yetiştirilecek yere toprağa ekilir.Tam güneş veya yarı gölge yerleri tercih eder.Zengin humuslu topraklardan hoşlanır.aşırı sudan zarar görür.

Yaprakları 5-7 lobludur, 10-12 cm uzunluğundadır.Sarı,1.5-2 cm çapında korolla tipi çiçeklidir.

Meyveleri uzun silindirik, üzeri girintili çıkıntılı, sivri uçludur.Sarıdan koyu turuncuya kadar değişen rengi vardır.

Tohumları 12-16 mm uzunluğunda ve siyahtır, ancak üzerinde kırmızı ,ince bir zar bulunur.

Doğal hayatta meyvelerini yiyen kuşlar ve diğer hayvanları tohumları dağıtmasıyla yayılır ve ürer.

Yurdumuzda özellikle mide ve cilt ülserleri için kullanılmakta ise de tıbbi bitki olarakçok geniş kullanım alanı vardır.

Kanser tedavisinde etkili olduğu yönünde bulgular vardır.MAP-30 ismiyle patent alan prostat tümörü tedavisinde kullanılan bir proteini bulunmaktdır.
Hodgkin tedavisinde kullanımı ile ilgili klinik çalışmaların sürdüğü bildirilmektedir.

Bizde sadece meyvesi kullanılsa da bitkinin diğer parçaları da geleneksel tıpta kullanılmakta.

Brezilya halk tıbbında tümörler, yaralar, romatizma,malarya, vajinal rahatsızlıklar, inflamasyonlar,diabet, kolik,menstural problemler ve barsak parazitleri tedavisinde kullanılmakta. Bütün bitkiden faydalanılmaktadır.

Bitkinin orjini Afrika’ dır. Güney Asya,Amazon,Peru, Nikaragua,Çin,Küba,Malezya, Haiti,galapagos adaları,Yeni Gine ampirik tıbbında da kullanılmaktadır.

Alkaloidler, charantin, charine, cryptoxanthin, cucurbitin, cucurbitacin, cucurbitanlar, cycloartenol, diosgenin, elaeostearik asit, erythrodiol, galacturonik asit, gentisik asit, goyaglykosidler, goyasaponinler guanylate cyclase inhibitorleri, gypsogenin, hydroxytryptamin, karounidiol, lanosterol, laurik asit, linolenik asit, momorcharasideler, momorcharinler, momordenol, momordisilin, momordisn, momordicinin, momordicosides, momordin, multiflorenol, myristik asit, nerolidol, oleanolik asit, oleik asit, oksalik asit, pentadecan, peptidler, petroselinik asit, polipeptitler, proteinler, ribosome-inactivating proteinleri, rosmarinik asit, rubixanthin, spinasterol, steroidal glycosides, stigmasta-diol, stigmasterol, taraxerol, trehalose, trypsin inhibitorleri, uracil, vacine, v-insulin, verbascoside, vicine, zeatin, zeatin riboside, zeaxanthin, ve zeinoxanthin hepsi kudret narında bulunmaktadır.

Bitkiden elde edilen droglar kapsüller şeklinde alternatif tıpta kullanılmaktadır.

Bunların genel kullanımı,
Diabet,kan yağları düşürme,mide rahatsızlıkları, özellikle ülser, gaz, şişkinlik, barsak parazitleri ve bakteriyel enfeksiyonları önleme üzerinedir.

Muzun iki katı potasyum içerir, A ve C vitaminlerince de zengindir.Besin olarak da kullanılır.Acı tadı ile makbul olduğu mutfaklar vardır (Örneğin, Surinam mutfağında favoriymiş,Hindistan'da da yeniliyormuş.)

Düzenleyen Mine Pakkaner : 28-05-2006 saat 20:19
Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 29-05-2006, 13:29   #4
Yalnız Çınar
Yalnız Çınar

Giriş Tarihi: 22-05-2006
Ne diyebilirim ki; Teşekkürle sınırlandırılmış...

Gerçekten ne diyebilirim; bu tür minnettarlıkların karşılığında dilimizde teşekkürle sınırlandırılmış bir ifade darlığı var. Zira teşekkür yetmez. Gerçekten çok doyurucu bilgi aktarmışsınız.

Yalnız Çınar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 02-06-2006, 10:35   #5
Selahattin Yılmaz
Ağaç Dostu.

Selahattin Yılmaz's Avatar

Giriş Tarihi: 16-05-2006
Galeri: 15
Bu başlığı gördüğüm iyi oldu.

İsteyen arkadaşlar için kudret narını zeytin yağı ile karışmış vaziyette kullanıma hazırlanmış haliyle üretip satan bir arkadaşım var. Üstelik elinde tohum da mevcut.

Alıntı:
....
Buradaki bilgiler adı geçen arkadaşın isteğiyle buradan kaldırılmıştır.

Selahattin Yılmaz Çevrimiçi   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-07-2006, 10:27   #6
ecati
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 08-07-2006
Sayın Klimanjaro

Zeytin yağı ile karışmış vaziyette kullanıma hazır kudret narı için miktarı ve fiyatı konusunda bilgi verirseniz sevinirim. Ayrıca yetiştirmek üzere tohum nereden bulabilirim. Teşekkürler.

ecati Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-07-2006, 15:43   #7
Selahattin Yılmaz
Ağaç Dostu.

Özelinize mesaj attım. Tohum konusuna gelince onuda sezon sonunda temin edebilirim. Veya araştırma yapğmam gerekiyor çünki buralarda ekimler nedeniyle tohum zor bulunabiliyor...

Eski 10-07-2006, 17:05   #8
denizakvaryumu
Ağaç Dostu

denizakvaryumu's Avatar

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Galeri: 25
.

http://www.palmiyemerkezi.com/tohum.htm

Kudret narı tohumları yukardaki linkten temin edilebilir ve yine bu yaz o yöreye tatile gideceklerin bu merkezi mutlaka görmelerini tavsiye ederim.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 21-08-2006, 16:27   #9
Selahattin Yılmaz
Ağaç Dostu.

Haziran ayında çektim bu fotoğrafı.

Name:  DSCN8147.JPG
Views: 12998
Size:  22.3 KB

Yer Bursa...

Eski 21-08-2006, 18:05   #10
Oğuzhan
Ağaç Dostu

Oğuzhan's Avatar

Giriş Tarihi: 23-07-2006
Sayın Klimanjaro

Zeytin yağı ile karışmış vaziyette kullanıma hazır kudret narı için miktarı ve fiyatı konusunda bilgi verirseniz sevinirim. Ayrıca yetiştirmek üzere tohum nereden bulabilirim. Teşekkürler.Almak isterim...)

Oğuzhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 21-08-2006, 19:49   #11
Selahattin Yılmaz
Ağaç Dostu.

Özelden size fiyat konusunda mesaj gönderdim. Tohum konusunda ise henüz bir şey diyemeyeceğim ancak bir kaç gün içinde de size bilgi verebilirim.

Eski 21-08-2006, 22:23   #12
sedrus_73
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 07-08-2006
sayın;klimajaro kudret narı yetişticiliğinde nelere dikkat etmek gerekli ayrıca hasat zamanı neye göre tayin ediliyor,hasat sonrası işleme konusunda bilgilerinizi bekliyoruz birde zeytin yağın ne gibi özelliklere sahip olmalı,asit oranı v.b.etkileyici faktörmüdür,

sedrus_73 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 13-11-2006, 14:59   #13
Arzu Karaçancı
Arsu

Arzu Karaçancı's Avatar

Giriş Tarihi: 23-03-2006
Unhappy teşekkür...

vallaha mine ablacım; her derde devasın! burda da buldum seni.
öğrenciler kudret narı tohumu bulmuş, getirmiş. ben hiç tanımıyorum diye bir bakayım neymiş, nasıl bir bitkiymiş dedim. veeee...
açıklayıcı bilgilerin için çok teşekkürler!
seni izlemeye devam ediyoruz...
iyi çalışmalar!
arzu

Arzu Karaçancı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 13-11-2006, 15:55   #14
Selahattin Yılmaz
Ağaç Dostu.

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi sedrus_73
sayın;klimajaro kudret narı yetişticiliğinde nelere dikkat etmek gerekli ayrıca hasat zamanı neye göre tayin ediliyor,hasat sonrası işleme konusunda bilgilerinizi bekliyoruz birde zeytin yağın ne gibi özelliklere sahip olmalı,asit oranı v.b.etkileyici faktörmüdür,

Kudret narı yetiştirilmesi en kolay bitkilerden birisi. Şartları çok ağır olmamak kaydıyla (susuzluk, kireçlilik, aşırı asitlik vb.) her toprakta yetişiyor. Ancak yine de yeterince bitki besin maddesi içeren zengin topraklar daha iyidir ******. Yetiştiricilikte extra bir şey yapmak gerekmiyor budama ilaçlama vs. hatta zararlısı bile yok diyebilirim tabikji sulamayı yeterli yapmalısınız. Mayıs ayı başında veya don riskine karşı mayıs ortalarında dikiyorsunuz temmuzd meyve vermeye başlıyor kırağılara kadar verime devam ediyo. Hasat için ise hafif kızaran kudret narlarını koparıyorsunuz o kadar zaten yukarıda resimlerdek kudret narları hasat olgunluğuna ulaşmış lar beklemeyle de kızarma meyvenin tamamına ulaşıyor ve daha bekleyince kavun givi erimeye başlıyor.Verimsiz topraklarda meyveler biraz küçük kalabiliyor. Normal toprakta daha kısa ömürlü sera ortamında hasad ve meyve verimi hem daha çok hemde daha uzun bir süreç alıyor.

İşlemesine gelince Hasat edilmiş Kudret narlarını ister meyve olarak isterseniz hazır işlenmiş olarak kullanabiliyorsunuz. Meyve için sabahları aç karnına bir meyve yiyorsunuz ama meyve işlenmişi kadar etkili değildir. İşlenmiş kudret narını hazırlama ise: İyice olgunlaşmış kudret narlarını bir büyük cam kavanoza koyuyorsunuz orada biriken kudret narları iyice olgunlaşıyor ve bir ay kadar zamanda acı suyunu salıyor. İşte bu acı suyu mümkün olduğunca ortamdan uzaklaştırmak gerekiyor, acı su normal oda sıcaklığında kendiliğinden salınıyor zaten. Daha sonra oluşabilecek ağır kokuyu bu acı suyu en fazla oranda uzaklaştırarak en aza indiriyorsunuzbir karıştırıcı ile iyice karıştırısanız daha iyi ayrılacaktır. Acı su uzaklaştıktan sonra mümkün olduğunca kaliteli zeytinyağı ile bire bir karıştırıp olgunlaşmaya bırakıyorsunuz. Yine olgunlaşmaya bıraktıktan bir kaç ay sonra kullanıma hazırdır ancak kaliteli olsun isterseniz en az bir yıl beklemelisiniz, acı suyu aldıktan sonra az miktar koku oluşuyor bu kokuda ortamdaki asidin varlığına binaen. Kullanırken ise sabahları aç karnına bir çorba kaşığı yiyip (bu yenilen kısmı bal ile karıştırırsanız acı tadı için tatlı şurup imajı verebilirsiniz , yaralarda kullanımı ise direkt açık yaranın üzerine sürmek yoluyladır, bizzat kendim denedim yaralarda başarısı müthiş zira oluşturduğu kabuk bile normalden farklı ve kalın ve iz de bıraktırmıyor, ancak ben benden isteyenlere gönderdiğim gibi 3 yıllık olanı kullandım, üstelik kokusuna rağmen sadece 10 dakka durdurabildim ve ne iz nede fazla beklemek söz konusu oldu. )

Bunlarda hazırlayan ve satışını yapan bir arkadaşımdan elde ettiğim bilgiler. Ancak daha önce bir arkadaştan alıp isteyenlere gönderiyordum uğraşmanın sorumluluğu bir yana yukardaki mesajada Bursa da hazırlayıp satışını yapan arkadaşın irtibat numaralarını ekliyorum. İhtiyaç duyan o arkadaşla irtibat kursun.

Bunun dışında İstanbul piyasasında havuçtan veya kırmızı renkli muhtelif sebzelerden rendelemek ve kırmızı biberle renk yapmak yoluyla hile kudret narlarıda piyasaya sürüldüğünü duydum, hani kokusuzdu falan gibi mesajlarda da böyle sorunlar olabiliyor bilginize... Alacaklar içinde işte o koku ölçü olsun keskin bir asit kokusu, uzaktan değilde yakından kokanları tercih edin...

Düzenleyen Selahattin Yılmaz : 13-11-2006 saat 16:40
Eski 13-11-2006, 17:42   #15
Mine Pakkaner
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Arzu Karaçancı
vallaha mine ablacım; her derde devasın! burda da buldum seni.
öğrenciler kudret narı tohumu bulmuş, getirmiş. ben hiç tanımıyorum diye bir bakayım neymiş, nasıl bir bitkiymiş dedim. veeee...
açıklayıcı bilgilerin için çok teşekkürler!
seni izlemeye devam ediyoruz...
iyi çalışmalar!
arzu
Arzu Hoşgeldin

Seni burada görmek ne güzel oldu. Ben tanıyorum ama seni diğer üyelerimiz de tanısın. Yeni gelen arkadaşlar başlığında bize kendinden, işinden, kısaca bahsetsene

Sevgiler, selamlar

Eski 13-11-2006, 22:54   #16
bilgekaan
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 11-08-2006
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu
http://www.palmiyemerkezi.com/tohum.htm

Kudret narı tohumları yukardaki linkten temin edilebilir ve yine bu yaz o yöreye tatile gideceklerin bu merkezi mutlaka görmelerini tavsiye ederim.
ben haftasonu eminönü ndeki bitki pazarında kudret narı tohumu gördüm.ithal tohumdu paketli istanbulda olanlara duyurulur

bilgekaan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 10-12-2006, 18:07   #17
Ophrys
Ağaç Dostu

Ophrys's Avatar

Giriş Tarihi: 21-10-2006
İzmir' de oturupta tohum bulamayan arkadaşlar 5 adet kudret narı tohumum var paylaşabilirim.

Ophrys Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 10-12-2006, 22:43   #18
tiya
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 25-09-2006
Mine Hanım, kudret narı olduğunu bilmeden komşu bahçedeki bitkiye, yaprak ve meyvelerinin görüntüsü nedeniyle göz dikmiştim. Ama benim gibi başkaları da varmış ki bir sonraki geçişimde meyve kayboluyordu.

Sonra bir gün biraz büyükçe olanlarını yaprakların arsında gizlenmiş görüp, buldum ve iki tane kopardım. Küçük biraz sararmış, büyüğü ise yeşildi. Sarı olanı hemen patladı evde. Yeşil olanı da sararmaya ve yumuşamaya başladı.

Boş yere bitkiye zarar verdim mi acaba? Yoksa tohumları işime yarayacak mı? Ne dersiniz?

Düzenleyen tiya : 10-12-2006 saat 22:44 Neden: harf yanlışı
tiya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 11-12-2006, 08:16   #19
Selahattin Yılmaz
Ağaç Dostu.

Tohumlar meyvenin içinden çıktığında kırmızı renkli etli kısmını temizlediğinizde kendine has o pürüzlü kahverengi görünüme sahipse endişe etmeyiniz. Uygun bir yerde kurumaya bırakınız Mayıs başında da toprağa veya saksıya dikiniz...

Eski 21-12-2006, 13:22   #20
Ophrys
Ağaç Dostu

Ophrys's Avatar

Sayın klimanjaro siteye fotoğraf yükleyemiyorum 1-2 gün içinde dilerseniz size mail olarak gönderebilirim. Görüntüsü bire bir Gelin otu yani physalis farkı ise japon feneri sarmaşık. Ve içinden meyve yerine üç tane tohum çıkıyor.

Eski 22-12-2006, 16:57   #21
ortanca
Ağaçsever

ortanca's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2006
Galeri: 6
Arkadaşlar bu kudret narı gerçekten mucize bir bitki..
mide ülserim için dayım Yalova dan bana bir kavanoz zeytinyağı içinde yolladı ve bu mideme çok iyi geldi ayrıca yanıklara karşıda çok iyi etkisi var
..

ortanca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 22-12-2006, 17:37   #22
Sevelim
Ağaç Dostu

Sevelim's Avatar

Giriş Tarihi: 16-04-2005
Galeri: 149
Kudret narı dendiğinde ilk aklıma gelen şey saatlerce meyvelerini incelerdim. Dokunmaya korkardım çünkü şekli dikenli gibiydi. Olgunlaşınca sulanırdı sanki bal damlıyormuş gibi olurdu.

Bir de aşağıdaki olay gelir aklıma:

Çocukken bahçemizdeki kümeste tavuklarımız vardı. Kuluçkadaki tavuğu izlemek en sevdiğim şeylerdendi. Hele yumurtalardan tek tek civcivlerin çıkışı, annelerinin peşi sıra bahçede koşuşturmaları çok sevimliydi. Civcivleri kümesten çıkardığımızda birimiz mutlaka bekçilik ederdik kediler civcivleri kapmasın diye. Bir gün bahçede yemek yerken civcivlerden birini kedi kaptı. Hepimiz kedinin peşinden koştuk. Bizden kaçar mı kedinin ağzından kurtardık civcivimizi. Ancak boynunun nerdeyse yarısı kopmak üzereydi.

Burada devreye kudret narı giriyor. Annem bahçede kendi üretirdi kudret narını. Hemen boynuna bir miktar kudret narı koyarak sardı boynunu. Normal şartlarda ölmesi gereken civcivimiz yaşadı. Adını da gazi koymuştuk. Aşırı ilgimizden şımarık biri olmuştu.

Sevelim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 22-12-2006, 19:44   #23
Oğuzhan
Ağaç Dostu

Oğuzhan's Avatar

Aynen Mide Ülseri için yaratılmış.Hemen iyileştiriyor.

Eski 24-12-2006, 21:29   #24
ortanca
Ağaçsever

ortanca's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2006
Galeri: 6
sevelim ..
siz civcivleri anlatırken benimde çocukluğum canlandı gözümde ..
çocukluğum bir çiftlikte geçti.bende civcivlere bekçilik yapardım .ozamanlar koca koca siyah kargalar vardı onlarda civcivleri çalardı hatta bir keresinde bir karga şapkamı çalmıştı ogün bugün korkarım kargalardan
konunun dışına çıktım gerçi ama yazmadan geçemedim kusura bakmayın

ortanca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 28-12-2006, 15:41   #25
haldun
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 28-12-2006
merhaba ben kudret narını bir türlü yetiştiremedim ne gibi bir işlem yapmam lazım tohumlaraki çimlensinler şimdiden teşekkür ederim

haldun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 28-12-2006, 16:25   #26
Ophrys
Ağaç Dostu

Ophrys's Avatar

Selam Haldun Bey ben mayıs ayında çimlenene kadar suda bekletiyorum 3-4 gün sonra ekiyorum can suyunu verdikten sonra havalar iyice ısınana kadar 2 gün arayla ısınınca hergün suluyorum . Sarılması için bir çubuk iliştiriyorum kenarına o kadar.Başka bir işlem yok.

Eski 12-01-2007, 13:26   #27
papatyam
Ağaç Dostu

papatyam's Avatar

Giriş Tarihi: 03-11-2006
Galeri: 1
sn.Selahattin bey (klimanjaro) sayesinde arkadaşı Mesut beyden bende ufak bir kavanoz Zeytin Yağlı karışımdan aldım mucizevi bir bitki olduğunu çok duydum ve okudum ,oğlumun bacağına çaydanlık devrildi ve bacağı boydan boya yandı hastanede kudret narını tavsiye ettiler henüz deneyemedim yanıkların bazı yerleri biraz derin olduğundan yakacağı söylendi bende kıyamadım ,
fakat görüntüsü ve kokusu çok kötü .

papatyam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 12-01-2007, 14:14   #28
Oğuzhan
Ağaç Dostu

Oğuzhan's Avatar

Çok geçmiş olsun .Yanık çok kötü ..
Kantaron yağı da iyi gelir.
Birde yumurta yağı

Eski 12-01-2007, 15:17   #29
papatyam
Ağaç Dostu

papatyam's Avatar

Giriş Tarihi: 03-11-2006
Galeri: 1
sağol elfogi , çok şey denedik süreklide pansumana gidiyor yumurtayı ilk yandığında sürmüşler hava alıp su toplamasın diye yağınında iyi geldiğini duydum fakat plastik cerrah bir krem verdi sabah akşam pansumandan sonra açık kalan yerlere sürülüyor kudret narını deniycem ama kokusu berbat birde ev yapımı bir ilaç var koca karı ilacı derler ya ondan ama yanık yara ve sivilcelere çok iyi geliyor aradada ondan sürüyorum

papatyam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 12-01-2007, 15:45   #30
bilgekaan
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 11-08-2006
Gecmis olsun . Karaagac yaprağını (taze) kaynatıp , soğuttuktan sonra yanık kısmı bu suyun içine bir süre bekletince yanık izinin kalmadığını söylüyorlardı.

bilgekaan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum Seç

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:23.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.4 Copyright ©2000 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
agaclar.net © 2004 - 2010