agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Tıbbi, ıtri, boyar, aromatik bitkiler

Reklam

Bookmark and Share Konu Araçları Mod Seç
Eski 16-02-2007, 14:38   #61
papatyam
Ağaç Dostu

papatyam's Avatar

Giriş Tarihi: 03-11-2006
Galeri: 1
Mustafa bey,
Geçmiş olsun Allah acil şifalar versin, (Klimanjaro) Selahattin bey veya Mesut bey ile görüşebilirsiniz.

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=1271

papatyam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 16-02-2007, 14:56   #62
Selahattin Yılmaz
Ağaç Dostu.

Selahattin Yılmaz's Avatar

Giriş Tarihi: 16-05-2006
Galeri: 15
Ekzemaya iyi gelip gelmediğini bilemiyorum...

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 16-02-2007, 15:04   #63
Balıkcı
Ağaç Dostu

Balıkcı's Avatar

Giriş Tarihi: 23-01-2007
Galeri: 14
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi mustafakazar Mesajı Göster
Bu bahsetmiş olduğunuz karışım egzama içinde iyi gelir mi acaba....
Şöyle ki, ensemde ve ayak parmaklarımda doktorlara göre bir çeşit egzama oluşmuş,kaşıntılı ve sonu kanamalı bir yara haline geliyor ve ****** iz bırakıyor.Bazı ilaçlar kullandım ama bitkisel kaynaklı bir uygulamam olmadı.Bu karışımın faydası olur mu? ayrıca nereden temin edebileceğimi ve fiyatını mustafakazar@hotmail.com adresine mail atabilirmisiniz. yardımlarınız için teşekkürler...
Kudret Narı, egzama için etkili mi bilmiyorum.
Bizim kullanım alanımız, özellikle kan çıbanı adı verilen büyük çıbanlardı.Kudret narı, bunları olgunlaştırıp, içini boşaltıyor ve yarayı iyi ediyordu.
Bu iş için eczanede satılan kara merhem denilen ilaç, zonklama yaptığı halde kudret narı hiç zonklatmadan çıbanı yok ediyordu.
Egzama için araştıralım, kudret narı olmasa da başka bir bitki mutlaka etkili olabilir.
Geçmiş olsun, Allah şifa versin.

Balıkcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 16-02-2007, 15:12   #64
mustafakazar
Ağaç Dostu

mustafakazar's Avatar

Giriş Tarihi: 17-01-2007
Galeri: 8
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Klimanjaro Mesajı Göster
Bu başlığı gördüğüm iyi oldu.

İsteyen arkadaşlar için kudret narını zeytin yağı ile karışmış vaziyette kullanıma hazırlanmış haliyle üretip satan bir arkadaşım var.
ilginize teşekürler. bu egzama ile başım dertte,ama anlattıklarınızdan anladığım kadarıyla bu derde de deva olacakmış gibi geliyor ve denemek istiyorum. Klimanjaro burada verdiğiniz Bursa telefonlarına ulaşamıyorum sanırım değişmiş....

mustafakazar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 16-02-2007, 16:38   #65
dogaya asigim
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 25-01-2007
selam herkese,
Kudret narini duymustum ama hic görmemistim..cok enteresan bir sey..acaba bahcedemi yoksa saksidami yetistirmek lazim..birde nereden alabilirim fidesini **** agacini...süs bitkisi olarak cok hoc bir bitki...bilgileriniz icin simdiden tesekkürler..

dogaya asigim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 16-02-2007, 22:53   #66
Balıkcı
Ağaç Dostu

Balıkcı's Avatar

Alıntı:
ilginize teşekürler. bu egzama ile başım dertte,ama anlattıklarınızdan anladığım kadarıyla bu derde de deva olacakmış gibi geliyor ve denemek istiyorum. Klimanjaro burada verdiğiniz Bursa telefonlarına ulaşamıyorum sanırım değişmiş....
Egzama için bana en kolay görünen yolu anlatayım.

Taze ısırgan otu sürgünlerinden bir tatlı kaşığı dolusu , 1/4 lt (Bir bardak ) kaynar suda 1-2 dakika haşlanır(kaynatılmaz)günde birkaç defa yudum yudum içilir.
Sabah aç karnına içmek daha iyidir.
İnşallah, kanı temizleyen bu çay sayesinde, egzama da bir daha görünmemek üzere yok olur.

Veronica Officinalis (Yavşan Otu) da etkili ama sanırım ısırgan daha kolay bulunur.
Geçmiş olsun.

Eski 17-02-2007, 08:15   #67
mustafakazar
Ağaç Dostu

mustafakazar's Avatar

Teşekkürler Balıkçı,
Bu önerdiğiniz çayı ne kadar süre ile içmem gerekiyor,biliyormusunuz? Ayrıca Klimanjaro dan Kudret Narını bulabileceğim telefonları ve bilgiyi de zahmet olmazsa beklemekteyim.

Eski 17-02-2007, 08:58   #68
Oğuzhan
Ağaç Dostu

Oğuzhan's Avatar

Giriş Tarihi: 23-07-2006
Sayın Mustafa Bey Telefon için Sayfa 1 de 5. Mesaja bakınız.

Oğuzhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 17-02-2007, 09:45   #69
mustafakazar
Ağaç Dostu

mustafakazar's Avatar

Alıntı:
Elfogi bahsettiğiniz mesajdaki telefonları arıyorum,fakat ulaşamıyordum. Ama az önce Mesut beyin cep telefonuna ulaştım ve gerekli bilgiyi aldım.Ama Balıkçı' nında dediği gibi Ekzama konusunda çok da etkili değilmiş galiba... Teşekkürler

Eski 18-02-2007, 13:35   #70
aer
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-02-2007
Merhabalar..tüm forumu okudum neredeyse.. çok güzel ve faydalı bilgilerdi tüm üye arkadaşlara teşekkür ederim..kudret narı tohumu arıyorum birkaç tanede ben alabilirmiyim..bendede fazladan çimlenmekte olan keçi boynuzu var isteyene verebilirim..saygılarımla
arzu suna

aer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 23-02-2007, 13:25   #71
ziraatcı
YÖRÜKOĞLU

ziraatcı's Avatar

Giriş Tarihi: 22-02-2007
Eğer kudret narını yetiştirmeyi düşünüyorsanız ben gönderebilirim.Ziraatcıyım ama ben babamdan gördüm.İnanılmaz güzel.Babam kendisi için yetiştiriyor.Ben de tohumları ondan aldım ve çoğalttım.Gönederbilirim.

ziraatcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 23-02-2007, 13:33   #72
ziraatcı
YÖRÜKOĞLU

ziraatcı's Avatar

Giriş Tarihi: 22-02-2007
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi ecati Mesajı Göster
Sayın Klimanjaro

Zeytin yağı ile karışmış vaziyette kullanıma hazır kudret narı için miktarı ve fiyatı konusunda bilgi verirseniz sevinirim. Ayrıca yetiştirmek üzere tohum nereden bulabilirim. Teşekkürler.
Merhabalar.Ben Ziraat Teknikeri Fatih Reşit Altun.Kudret narının tohumunu hala arıyorsanız ben gönderebilirim.Ziraatçıyım ama ben de babamdan öğrendim.İnanılmaz hoşuma gitti.Telefonumu da veriyorum.
0338.2576633
Mesudiye Köy Grubu Tarım Merkezi
KARAMAN

ziraatcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 23-02-2007, 18:40   #73
aer
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-02-2007
Sayın Ziraatcı..
Hala teklifiniz geçerli ise bende kudret narı tohumu arıyorum..
sunayilmaz4142@gmail.com

aer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 23-02-2007, 22:06   #74
caploonba
Ağaç Dostu

caploonba's Avatar

Giriş Tarihi: 01-01-2007
Kudret narının tohumunu çimlendirmek için domates,biber gibi su püskürteciyle sulanması mı lazım?Yoksa başka çimlendirme formülü var mı?Birde seyreltmek gerekir mi?

caploonba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 23-02-2007, 22:19   #75
Selahattin Yılmaz
Ağaç Dostu.

Direk mevsimlik çiçek poşetlerine nisanın başında ekmek gerek, soğuktan muhafaza etmelisiniz. Fideler 1-1,5 ayda yetişiyor

Eski 23-02-2007, 22:25   #76
Balıkcı
Ağaç Dostu

Balıkcı's Avatar

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi caploonba Mesajı Göster
Kudret narının tohumunu çimlendirmek için domates,biber gibi su püskürteciyle sulanması mı lazım?Yoksa başka çimlendirme formülü var mı?Birde seyreltmek gerekir mi?
Biz, Hıdrellez günü, (6 MAyıs) doğruca bahçedeki yerine ekiyoruz tohumları, nemli toprakta çimlenmesi sorun olmuyor.

Eski 24-02-2007, 17:23   #77
Ophrys
Ağaç Dostu

Ophrys's Avatar

Giriş Tarihi: 21-10-2006
Galeri: 25
Bende nisan - mayıs gibi suda köklendirip sonra ekiyorum. 4-5 günde kök salıyor.

Ophrys Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 25-02-2007, 11:46   #78
FUSNUR
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 02-02-2007
Geçen yaz komşumun verdiği kuderet narı mevvesinin tohumlarını saklamıştım geçenlerde üç tanesini kola kutusuna gömmüştüm. Bir haftada çimlendi arkadan diğerleride geliyor.Umarım devamında sorun yaşamam. Öğleden sonra akşama kadar güneş alan bir camım önünde duruyor çimlendirme kabım ve evin ısısı da 22 -23 derece dolaylarında.

FUSNUR Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 25-02-2007, 13:58   #79
Ophrys
Ağaç Dostu

Ophrys's Avatar

Giriş Tarihi: 21-10-2006
Galeri: 25
Sayın FUSNUR çok çabuk uzuyor ve sarılacak yer istiyor. Elinizde başka tohum varsa 2-3 ay sonra orta dereceli güneş alan bir yere ekmenizi tavsiye ederim. Saygılar. Ben mayıs ayında ekiyorum.

Ophrys Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-03-2007, 08:38   #80
sevindik
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 06-03-2007
merhaba arkadaşlar;
kudret narı, KESİKLERDE hangi aşamalarda kullanılır,yaranın durumu nasıl iken kullanılır,yaralar kabuk bağlarkenmi kabuk bağladıktan sonramı,yara iyileşmeye başladıktan sonramı yani yara hangi drecede iken kullanılır?
bir de kudret narı yaraların kesiklerin iz bırakmadığı söylenmektedir.doğrumudur?

sevindik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-03-2007, 11:51   #81
Selahattin Yılmaz
Ağaç Dostu.

Kudret narı açık yaralarda kullanılır. Yara kabuk bağlamamışsa veya bağlayamıyorsa kullanıldığında işe yarıyor. İz bırakmadığı doğru ve ayrıca yara kabuğu kudret narı sürüldüğünde normalden daha kalın ve farklı yapıda oluyor...

Eski 06-03-2007, 21:57   #82
sevindik
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 06-03-2007
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Klimanjaro Mesajı Göster
Kudret narı açık yaralarda kullanılır. Yara kabuk bağlamamışsa veya bağlayamıyorsa kullanıldığında işe yarıyor. İz bırakmadığı doğru ve ayrıca yara kabuğu kudret narı sürüldüğünde normalden daha kalın ve farklı yapıda oluyor...
şimdi hocam benim yüzümde kesikler var ama dikiş yok bu yaralar kabuk bağladı ve ilk banyoda döküldü ben bundan sonra kudret narını öğrendim şifalı olduğu ve kullanmaya başladım boşuna kullanmış olmıyayım ama ben yinede bi ümitle yüzüme sürmeye devam edeceğim.ilgi ve alakanıza çok teşekkür ederim efendim...

sevindik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-03-2007, 22:10   #83
Balıkcı
Ağaç Dostu

Balıkcı's Avatar

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi sevindik Mesajı Göster
şimdi hocam benim yüzümde kesikler var ama dikiş yok bu yaralar kabuk bağladı ve ilk banyoda döküldü ben bundan sonra kudret narını öğrendim şifalı olduğu ve kullanmaya başladım boşuna kullanmış olmıyayım ama ben yinede bi ümitle yüzüme sürmeye devam edeceğim.ilgi ve alakanıza çok teşekkür ederim efendim...
Kudret narı, açık yaraları kapatmakta, kan çıbanlarını olgunlaştırıp, içini boşaltmakta ve yerini iyileştirmekte çok etkili.
Kapanmış, kabuk tutup kabuğu düşmüş yaraya bir şey yapmaya gerek yok.
kudret narı bu durumda olsa olsa bu mahalli yumuşatır, belki gerilme dolayısıyla acı, ağrı varsa onu giderir, yani artık gerek kalmamış.
Geçmiş olsun.

Eski 07-03-2007, 23:35   #84
sempe
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-06-2006
Galeri: 7
Eskişehir de yetiştirebilir miyim? Malum iklim biraz sert

sempe Çevrimiçi   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 07-03-2007, 23:54   #85
Sevelim
Ağaç Dostu

Sevelim's Avatar

Giriş Tarihi: 16-04-2005
Galeri: 149
Bursa'da yetiştiğine göre Eskişehir'de de yetiştirilebilir. Çocukluğumda annem bahçede yetiştirirdi. Hem o yıllarda kışlar daha sert geçerdi.

Sevelim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 20-03-2007, 14:25   #86
ismetkenar
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 09-03-2007
Kudret Narı

Kudret narının üretimi (iklimi, toprak ve gübre isteği, çimlendirilmesi, ekim zamanı, ekim şekli vb), bakımı ( sardırma, sulama, olumsuz doal etkilerden koruma vb), hasadı ( hasat zamanı, hasat şekli,hasat sonrası nakil ve kısa süreli muhafazası vb), işlenmesi (değerlendirme esasına göre işlenme zamanına kadar süresi ve muhafazası ile işleme usul ve esasları vb) ve değerlendirilmesi-pazarlanması vb. sorularım için e-postama cevap yazacak olanlara şimdiden teşekkürler. Eskişehir

ismetkenar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 20-03-2007, 19:06   #87
Sevelim
Ağaç Dostu

Sevelim's Avatar

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi ismetkenar Mesajı Göster
Kudret narının üretimi (iklimi, toprak ve gübre isteği, çimlendirilmesi, ekim zamanı, ekim şekli vb), bakımı ( sardırma, sulama, olumsuz doal etkilerden koruma vb), hasadı ( hasat zamanı, hasat şekli,hasat sonrası nakil ve kısa süreli muhafazası vb), işlenmesi (değerlendirme esasına göre işlenme zamanına kadar süresi ve muhafazası ile işleme usul ve esasları vb) ve değerlendirilmesi-pazarlanması vb. sorularım için e-postama cevap yazacak olanlara şimdiden teşekkürler. Eskişehir
Foruma giremeyeceğiniz için mi e-postanıza istiyorsunuz? Bilen birileri buraya yazsa da herkes görüp yararlansa nasıl olur? Daha iyi olmaz mı?

Ben Bursa'da yetiştiğini biliyorum çünkü çocukluğumda annem bahçede yetiştirirdi. Daha sonraki yıllar bahçeden yokoldu. Belki de annemin ülseri iyileştiği içindir.

Çok çocuk olunca her gün birimizin bir yerlerinde kesikler veya yaralar olurdu. Yara kremleri yerine kudret narı kullanırdı annem. Belki de biz büyüdüğümüz için yetiştirmedi. Bilemiyorum...

Ama nasıl yetiştirilir diye sorarsanız hiç bilmem. Ben sadece başında oturup saatlerce incelerdim ilginç şeklini. Tadı da fena değildi hatırladığım kadarıyla.

Eski 20-03-2007, 19:20   #88
Balıkcı
Ağaç Dostu

Balıkcı's Avatar

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Sevelim Mesajı Göster
Foruma giremeyeceğiniz için mi e-postanıza istiyorsunuz? Bilen birileri buraya yazsa da herkes görüp yararlansa nasıl olur? Daha iyi olmaz mı?

Ben Bursa'da yetiştiğini biliyorum çünkü çocukluğumda annem bahçede yetiştirirdi. Daha sonraki yıllar bahçeden yokoldu. Belki de annemin ülseri iyileştiği içindir.

Çok çocuk olunca her gün birimizin bir yerlerinde kesikler veya yaralar olurdu. Yara kremleri yerine kudret narı kullanırdı annem. Belki de biz büyüdüğümüz için yetiştirmedi. Bilemiyorum...

Ama nasıl yetiştirilir diye sorarsanız hiç bilmem. Ben sadece başında oturup saatlerce incelerdim ilginç şeklini. Tadı da fena değildi hatırladığım kadarıyla.

Yanılmıyorsam, tadı çok acı veya öyle bir şeydir.
Belki de tazesi acı değildir.
Benim de babam yetiştirirdi rahmetli.

Sevelim ne güzel anlatmış her şeyi, saf ve temiz.
Gerçekten, eskiden öyleydi.

Yara bere için, kantaron, sinirli yaprak, aloe vera da çok kullanılıyor ve etkili oluyor.
Allah muhtac etmesin.

Eski 21-03-2007, 11:32   #89
ismetkenar
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 09-03-2007
İsmet Kenar - Eskişehir.
Yeni giriş yaptığım için, öncelikle bu konuyu takip ettiğim için, her gün buradan bu takip etmek yerine özel E-postama bilgi gelmesi halinde anında haberdar olacağımı düşündüm.
Halbuki burada görülen bilgilerin sayfa ayarı yapılması halinde otomatik olarak özel E-postamıza da gelebiliyormuş.
Benim bilgi istediğim konu : Kudret Narı (Momordica chantia) nın üretimi (iklimi, toprak ve gübre isteği, çimlendirilmesi, ekim zamanı, ekim şekli vb), bakımı ( sardırma, sulama, olumsuz doal etkilerden koruma vb), hasadı ( hasat zamanı, hasat şekli,hasat sonrası nakil ve kısa süreli muhafazası vb), işlenmesi (değerlendirme esasına göre işlenme zamanına kadar süresi ve muhafazası ile işleme usul ve esasları vb) ve değerlendirilmesi-pazarlanması vb. olup, teknik üretim, işleme ve pazarlama ile çevreye de göstererek bölgesel üretime geçmek.
Bu konuda da bütün bilgilerin burada bulunması, herkesin görüp yararlanması tabi ki daha iyi olur.
Bu kadar konusuna gönül vermiş uzmanın bulunduğu bu forumdan öğreneceğim bilgilerle hobi olarak üretim yapıp bırkmayacağım.
Eskişehir şartlarında yetiştirilebilmesi ve ekonomik getirisi olduğunu gördüğüm taktirde uzmanını da istihdam ederek bölgesel üretim-işleme aşamasına ulaşarak, ekonomiye ve doğal ürünlerle insan sağlığına katkıda bulunmak istiyorum.
Yanlış anlaşılmak istemem, bencil değilim.
Konunun uzmanı olan, bu işi bilen, bu işe gönül verenler bilgi verirse memnun olurum.
Forumdan Fatih Reşit ALTUN bey 15 adet tohum gnderdi. Selahattin YILMAZ bey 100 adet tohum gönderdi.
Gelişmeler hakkındaki bilgi ve resimleri periyodik olarak forumda yayınlamak istiyorum. Ne yapabilirsem hep beraber göreceğiz inşaallah.
Selamlar.

ismetkenar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 21-03-2007, 11:43   #90
Sevelim
Ağaç Dostu

Sevelim's Avatar

* İsmetKenar, gelişmeleri ilgi ile izleyeceğiz.

* Mahir Bey, aklımda tadının fena olmadığı kalmış. Belki de görüntüsünden dolayıdır. Çünkü meyve olgunlaşınca ucu açılır ve oradan kaygan, bal gibi bir sıvı damlardı. Belki de o görüntüde olan bir şeyin acı olmayacağını düşünmüşümdür.

Ama o meyveye kuşkuyla bakardım. Garip bir şekli vardı. Çocuk aklımca ürkütürdü beni.

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum Seç

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:14.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
agaclar.net © 2004 - 2010