![]() |
|
![]() |
#2258 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Güler Hanım;yüreğinizin güzelliğini,azminizi tüm bahçenize yansıtmışsınız.Size bu muhteşem bahçenizde; eşiniz,çocuklarınız,torunlarınız ile birlikte;sağlıklı,huzurlu uzun bir ömür diliyorum.Yüreğinize,ellerinize sağlık,yıllarca keyfini yaşayın,sevgiler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2259 |
Ağaç Dostu
|
Bence bir başlıkta Güler Hanıma Soralım diye açılmalı. Bahçenize gelip kurcalayıp elim boş döndüğüm olmuyor hiç. Beyaz mavişiniz çok ama çok güzel. Sevgili uzman16'nın gönderdiği mavişlerimiz hepimize ulaştı. Yanlarında minik beyaz fidelerle. Ancak kargoda iki kök beyaz fidenin var olan tek dalları kırılmış. Yani üzerinde yaprak yok. "Benim hala umudum var" demek istiyorum. Sizce haksız mıyım umutlanmakta? Sadece kök ve üzerinde küçük bir sap da kalsa yeniden yeşerebilir mi? Sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2260 |
Moderatör
|
Teşekkür ederim maki01, ben bu konuda eğitim almadım. Bildiklerim bahçemde deneme yoluyla ve okuduğum kitaplarla elde ettiğim bilgiler. Onları da sizlerle paylaşıyorum. Sitemizde bu işin eğitimini almış çok değerli hocalarımız var. Fideniz çok ufaksa ve dalları kırılmış üzerinde de hiç yaprak kalmamışsa nasıl solunum yapacak? Beklemekten başka çare yok. Siz yine de hocalarımıza sorun derim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2261 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler Güler Hanım, Ben de size yazmak üzere yeniden açmştım labtopı. İki miniş yaprak var üzerinde. Sanırım yeşerecek. Daldan da olsa fotosentez yapması için 5 den sonra 2 saat kadar güneş alan bir yerde duruyor. Yaşayacak gibi. Teori ve pratik sarmal şekilde birbirini geliştiriyor. O nedenle deneyimlerinizi paylaşmanız çok önemli bizler için. İyi ki varsınız... Sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2262 |
Moderatör
|
Bu sene nedendir bilemiyorum bahçedeki meyvelerimiz geçen seneye göre daha az. Ama bizde değil, komşu bahçelerde de aynı durum. Geçen sene kayısı ve elma ağaçlarının dalları meyvelerin ağırlıklarını taşıyamadıklarından destek ihtiyacını duymuşlardı. Bu sene büyük ağaçlardan çok az, bodurlardan ise ehh diyecek kadar kayısı topladık. Kiraz ve vişneler iyiydi. Erik çok az oldu. Elmalar da geçen seneye göre çok az. Armutlar da az, hele bazı ağaçlarda sayılacak kadar az. Sebze bahçesine diyecek yok. Onun maşallahı var. Üzümler de iyi gibi görünüyor. Armutlar. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2266 |
Ağaç Dostu
|
Armutlar ve elmalar şahane, ilaçlama yapıyormusun sevgili Güler, ne kullanıyorsun? Benim tek ağaç armutum(Santa Maria)her yıl yapraklarının altında dikenimsi oluşumlar başlayarak hastalanıyor, Bionem kullanıyorum ama yine hastalandı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2267 |
Moderatör
|
Sevgili Adalet ona sanırım memeli pas veya armut kaplanı hastalığı diyorlar. Ben onun için Pencozeb ve Topas karışımı ilaç yapıyorum. Ama daha meyveler çok küçükken. Ceviz kadar olduktan sonra ilaçlamalar kesiliyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2268 |
Ağaç Dostu
|
Bu yeşil elmalar bana çocukluğumu hatırlattı, ananemlere gittiğimde bahçelere dalardım hemen ![]() Sevgiler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2270 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yabani ot olarak, tohumundan mı çıktı acaba? Tohum oluşturursa ve göndermeniz mümkün olursa, talip olacağım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2271 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2273 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Sizin bahçeyi bir türlü baştan sona gezemedim. Hangi sayfada kaldığımı hep unuttuğum için ya habire baştan başlıyorum ya da rastgele bir sayfadan. Henüz bitiremedim ama sanal olarak seyretmesi bu kadar zevkli ise siz kim bilir içinde yaşamaktan ne kadar çok zevk alıyorsunuzdur. Bu arada elmalar kütür kütür görünüyor. Granny Smith mi? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2276 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2008
|
Sn Güler ; Mesaj no: 2495 " mavişlerim " başlıklı çiçeğin adını sormuştum. Yanıtlarsanız memnun olurum. Selamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2278 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Sevgili Güler ablacığım Biraz geç oldu biliyorum ama o kadar yoğun koşuşturmalarım vardıki. Ancak zaman bulabildim bizi güzel gönlünde ve muhteşem bahçende misafir ettiğin için çok teşekkürler. Lütfen kusura bakma nikah koşturmalarından bilgisayar başına geçip sana teşekkür edemedim. Ne olur kusurumu bakma daha bugün İstanbula döndüm ancak bilgisayar başına geçebildim. Tekrar,tekrar teşekkürler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|