View Single Post
Eski 18-02-2013, 19:16   #426
zuhaleyna
Ağaçsever
 
zuhaleyna's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-02-2013
Şehir: antalya
Mesajlar: 45
Benim arkadaşımdan öğrendiğim daha farklı ama sert bir yoğurt olduğu için garantili ve kolay.
Önce 2-3 lt.sütü kaynatıp ılımaya bırakıyoruz. Parmak dayanacak kadar sıcaklığa indiğinde mayalamak için bir bardak kadar sütü mayalama yapacağım kaba alıyorum. Üzerine 2-3 kaşık yoğurt ekleyip el çırpıcısıyla biraz çırpıp eritiyorum. Sonra kalan sütü üzerine ekleyip onunlada 15 sn. kadar el çırpıcısıyla çırpıyorum. Bunun amacı mayanın süte homojen bir şekilde karışması. sonra bir kenarda kapağını aralık olarak mayalanmaya bırakıyorum. Bunun amacı buhar yapıp suları yoğurda akmasın ve yoğurtu sulandırmaması. Yoğurdu katiyen sarmıyoruz yaz kış aynı. Ben gece 12 de mayalıyorum sabah tutmuş oluyor. Kapakta biriken suları peçeteyle silip kapağını kapatıp akşama kadar dolapta dinlendiriyorum. Bu şekilde taş gibi oluyor. Yoğurdu servis ederken hep yüzeyinden dümdüz alın, çukur açmayın, bu şekilde sulanmaz. Bu şekilde yoğurtlarım hep taş gibi oluyor, eskiden sulu oluyordu. Bende arkadaşıma tekrar teşekkür ediyor ve herkese bu şekilde tarifini veriyorum. Afiyet olsun.

zuhaleyna Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön