View Single Post
Eski 20-02-2013, 19:01   #2439
bay tömürcek
Ağaç Dostu
 
bay tömürcek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2012
Şehir: Sakarya-Denizli
Mesajlar: 2,979
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi assi34 Mesajı Göster
Niyetim 15 mart a kadar dogal halinde birakmak. 15 ine kadar dogal yollarla olmazsa mudahale etmek olacak. Aci biber ve eksi mayayi yedirecegim. Aci biber derken kirmizi pul biberi kastediyorsunuz degilmi?
Hevesinizi kırmak istemiyorum ama hiç birşey etki etmiyor gurk olmaları için. Tamamen içgüdüsel. Çookk denedim acı biber ekşi maya suda mısır bekletip ekşittim verdim yok yok yok bıraktım artık çünkü bi faydası yok bunların. Yaptık yedirdik oldu diyen arkadaşlarınkiler de büyük ihtimal kendiliğinden gurk olacakları gelmiştir yani gurk olma vakitleri gelmiştir.

Gurk olsun civcivlerim olsun diyorsanız kesinlikle hint tavuklarını şiddetle tavsiye ederim saf kan hint olmasına gerek yok kırma hint olsa da olur sürekli sık sık gurka yatıyorlar. Bu hastalık gelmeden önce vardı hintlerim 10 12 yumurta yapıp mutlaka ve mutlaka gurk olurlardı senede 3 veya 4 kez. Yumurtaları da hiç folluklarda bırakmam ben taze taze her akşam toplarım fol da bırakmam folluklarda ama hintler yumurtalarını yaptıkları folluklarda gurk oluyorlardı hep yumurta dönemleri bitince.

bay tömürcek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön