Konu: sümbül
View Single Post
Eski 21-02-2013, 18:31   #1062
kgursan
Ağaç Dostu.
 
Giriş Tarihi: 17-01-2009
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 3,802
Sümbül ün şikayeti!!

"üstelik marketten aldıklarım minik saksılarda yeşermiş durumdaydı ama olsun ben hep dua ettim bir peri gelsinde sihirli değneğiyle hepsini aynı duruma getirsin diye"

"Benim soğanlılarla tanışmam bu sene oldu,lale, sümbül,nergis ve muscari aldım merakla bekliyorum ama bunlar beni delirtecek yahu, gözünü seveyim sardunyanın"

"Hayır aynı zamanda dikmedim eminönüden 2 tane sümbül soganı aldım. daha sonra migrostan 2 tane daha alıp hepsini uzun saksıda topladım"


"Evet niyeyse benimde sümbüllerim biri açıyor sonra soluyor,çiçeğini kesiyorum sonra diğeri açıyor gıcık oldum, hepsi birden rengarenk açmadıki gözüm doysun"



Aloo., Ben Sümbül!., Hani gıcık olduğunuz ve Sardunya ile kıyasladığınız SOĞANLI çiçeklerden, Söylermisiniz bana; Bir anda çiçek açmak ve gözünüzü doyurabilmek için bana ne verdiniz? Hangi koşulları sağladınız?

Ben dağlarda büyüdüm. insanlar beni aldılar uzak diyarlara götürdüler, beni terbiye ettiler,kültürümü artırdılar ve yine Anadolu ya (İstanbula ) gönderdiler.

Zor durumlarda kaldım, Küçücük saksılara diktiler, zor kök attım. içimdeki çiçeği zor çıkardım. Sonra tekrar Hamile kalmak için (çiçek oluşturabilmem için) uygun koşulları sağlamadılar. Hamileyken etilene tuttular, su vermediler. kök atamadım ama az bir su ile yine de köklendim ve çiçek verdim ama beğendiremedim.elbette çiçeklerim zayıf oldu çünkü, iyi beslenemedim köklerim zaten azıcık tı, geliştiremedim. Dağlardaki gibi, bol ışık bulamadım.

Sıcaklar basınca yapraklarımı bırakıp dinlenmeye geçmek istedim ama beni uygun sıcaklıklarda uyutmadılar ki!!Sulayıp erkenden uyandırdılar. uykumu tam alamadığım için çiçeklerimi de düzgün çıkaramadım. çok çocuk (çiçek) yaptım ama onlar da zayıf kaldı.

Şimdi de kendimi beğendiremiyorum!. yok çiçeklerim küçülmüş, yok hepsi birden açmamış ve göz alıcı olmamış vs.vs.

Beni uygun koşullarda büyütmez, bol ışık ve besinlerle beslemez iseniz, "Adım SÜMBÜL, elimden gelen budur" deyip yaşamımı sürdürmeye çalışırım.

Ben garip Anadolu çiçeği, başka ne yapabilirim ki?


Düzenleyen kgursan : 22-02-2013 saat 17:30 Neden: imla hatası düzeltme
kgursan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön