View Single Post
Eski 18-03-2013, 21:18   #2535
efe-can
Ağaç Dostu
 
efe-can's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-11-2008
Şehir: Menderes-İZMİR
Mesajlar: 113
Benim Yöntemlerim:
Tavuklarımdan birden fazla Gurk olunca hepsini aynı anda yatırıyorum. Altlarına 8 er adet yumurta koyuyorum. Çıkım gününe kadar yumurta sayısı azalıyor. (ya yiyor **** kırılıyor vs) İkiside aynı gün çıktığı için birinden çıkan civcivleri o görmeden (gece) diğerinin altına koyuyorum. Birisi boşa çıkmış oluyor. Bir kaç civciv için aylarca oyalanmasını önlüyorum.

Geçen yıl kuluçka makinesine koyduğum yumurtaları çıkıma birkaç gün kala gurk olan tavukların altlarına paylaştırdım. Bu durumda tavuk gurk a yattıktan bir kaç gün sonra civciv çıkmış oluyor. Tavuk 21 gün perişan olmaktan kurtuluyor. Civcivlere tavuklar daha iyi bakıyor. Hem geceleri ısıtma zahmeti olmuyor.

Gurk tavuklar için üç tarafı kapalı ön taraf telli dolaplar yaptım. Kapıları kapatıyorum. Günde bir defa kümesi boşaltıyorum. Kuluçka tavuklarını özel besliyorum. Diğer türlü yumurta yapan tavuklar gidip yanına yumurtluyor. Yumurtalar karışıyor derken çıkım azalıyor. Çıkım bittikten sonra yerini temizliyorum ve kireçliyorum. Yem+su koyuyorum 15-20 gün orada tutuyorum. Sonra yavaş yavaş çıkarıyorum. Diğer türlü civciv kaybı çok oluyor. Selamlar....

efe-can Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön