View Single Post
Eski 10-04-2013, 22:43   #166
jarc-landor
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 10-04-2013
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 5
Merhabalar,

Forumunuzu yeni gördüm , yaklaşık 1 aydır ceviz yetiştiriciliği ile ilgileniyorum. Aslında yeni doğan kızım için bir yatırım olarak bir yer bakıyordum. Yer olarak Düzce bölgesini düşünüyorum bazı şahsi sebeplerden dolayı. Bu hafta yaklaşık 18 dönüm yer buldum. Bu yer yatırım amaçlı uzun vadede fakat o esnadada ceviz yetiştirme olayına merak sardım. Uzun dönem yatırım döneminde hem hobby amaçlı hemde bir nevze ek gelir amaçlı olacagını düşündüm. Kısmetse arsanın haftaya toprak analizlerini yaptıracagım ceviz için uygunsa yeri almayı düşünüyorum. Hayırlısı.

Çevremde ceviz ile ilgilenen bir kaç yakın dostum var. Chandler uygun oldugunu belirttiler ama Düzce için uygun mudur bilmiyorum. Rakım 160 civarı arazi düz sayılır çukur değil. Bana dönüme 40 agac olur dediler bana biraz garip geldi internetden aldıgım bilgilerle sanki 7x5 **** 8x5 uygun mudur. 8x5 e göre yaklaşık 425 ağaç ediyor. Gerçi profesyonal ceviz yetiştiren bir dostumun tanıdıgına danışacağım.

Su ve elektrik problemi yok arsanın Düzce ılıman bir iklimde. O bölgede sanayi tesisimiz oldugu için bilgim var iklim knusunda. Kış soğuk geçiyor doğru ama karasal gibi değil. Ayrıca nemli bir bölge su sorunu yok.

Tozlayıcı konusu ile bilgim yok ön bilgi nerden edinebilirim. 425 Chandler tipi içi kaç adet tozlayıcı lazımdır arsada? Ayrıca komple chandler ekmek mantıklı mı. ?

5.yıldan itibaren azda olsa ürün alabilir miyim? Herşey yolunda gider ise ortalama kaç kg alınıyor 7. seneden itibaren.

Sorularım saçma gelebilir konuyla ilgili bilgisizliğime verin lütfen.

Teşekkürler

jarc-landor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön